[q]
(8) 

Yatırım

hede hodo #1587409
Yaklaşık 60.000 dolarım var ve bu y.kredi hesabımda duruyor.
Dün yapı kredi müşteri temsilcisi aradı. Eğer doları tl’ye çevirirsem 51% faiz oranıyla değerlendirilebileceği söyledi.
Sizce düşünülebilir bi teklif mi bu?


 

@mirket peki bu parayi tekrar ne zaman dövize cevirmek mantikli olur?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

%51 i 1m Tl için bile veriyorlar iyi bir oran değil, dolar birikimi için banka eurobond önermişti eğer faiz alamıyorsanız eurobbond araştırın

eja

tabi ki. yıl başından bu yana dolar hiç kazandırmazken türk lirası yüzde 25 kazandırdı bile.

abelardo

Eurobond düşünürseniz kafanızda bir vade oluşturun ve o vadeye uygun vade sonu olan eurobondlara bakın. Aksi taktirde bir sebepten CDSlerde bir yükselme olursa evdeki bulgurdan da olabilirsiniz.

Mirket

Evin yoksa ev alabilirsin. Bu secenegi dusundunuz mu

optimistbakunin

Şu an için bir evim var. İşte sadece ay sonuna doğru bozdurmak durumunda kaldığım mütevazı dolarım var(kredi kartı borcu vs).
Yatırımlık ev alsam, ki o da site içerisinde filan olmalı, İzmit’te yaşıyorum. En az 3 milyonu gözden çıkarmak gerek.

hede hodo

Yatırımda "geçmiş getiri, gelecek performansı garantilemez/göstermez" diye bir laf vardır. Bu yıl dolar artmadı tl yüksek faiz verdi tlde duran kârlıydı, bu ne noktada terse dönecek bilmiyoruz. Fakat büyük risk büyük getiri işte. Herkes korkarken tlye geçenler para kazandı.

nhk ni youkosu

Eğer doların ne zaman adil değerine ulaşacağını kestirebiliyor isen kesinlikle çok mantıklı. Dolar üzerindeki baskı sonsuza kadar böyle gitmeyecek neticede. Bu durumdan kazançlı çıkmak mümkün. TL'ye geçip 51% mevduat faizini alıp, dolar benzer seviyelerde iken tekrar dolara dönülebilir. Çok riskli ama dolar bazında %50 yıllık kazanç demek. Bugün en iyi Eurobond 6% veriyor. Ancak asla 1 aydan fazla vade yapmamak gerekir diye düşünüyorum. Ve bu faizlerin ineceği sinyali alındığı anda tekrar dolara geçilmeli.

screamshot
1

mobil görünümden çık