dostlar iyi akşamlar,

kız kardeşim ilk kez bebeyle uçağa binecek (5 aylık) ve biz gereken araştırmayı yapmamıza rağmen hala panik yapıyor kardeşim de yanında geleceği halde. size de sorayım, özellikle tecrübesi olanlar cevaplarsa biraz kafası rahatlar sanırım.

firma ajet. bagaj ve kabin bagajı sınırı konusunda sorun yok ama kız tutturdu ya puseti (anakucağı dediğimiz şey, puset diye geçiyo galiba, ben bilmiyom) ve bebek arabasını kabul etmezlerse diyor. firmanın sitesinde eğer çocuk da yanlarındaysa bunların ücretsiz taşınacağı yazıyor.

1) şimdi bu dostlar check-in yaparken puset ve bebek arabasını da bagajla beraber mi verecekler? ücretsiz alıyorlar mı bunları? veya uçağa mı alıyorlar, nasıl oluyor?

2) uçağa sıvı alma durumu nasıl? benim bildiğim 100ml'yi geçmeyecek miktarda, ayrı ayrı maksimum 1 litreye kadar alınabiliyor ama kontuardan verilen bagaj için sınırlama yok. yani atıyorum 5 litre suyu uçağa sokamıyoruz ama check-in yaptırırken bagaja gönderebiliriz. doğru mudur?

yani kısacası bebek arabası ve puset için fazla para isterler mi, almazlar mı vs. diye çok panik yapıyor, benim de kafamı karıştırdı zalımey. hayır ben yanlarında olacağım zaten en kötü bagaj ücretini verip koydururuz veya ben alır geri getiririm, sonra kargoyla gönderirim vs. ama sakinleştiremedik kızı.

 

Para istemezler uçağa kadar kendiniz getiriyorsunuz uçağın önümde sizden alıp çıkışta veriyorlar.

rodeocu

1- kabin boy bebek arabasiysa ucagin icine de alirlar (yine de bu biraz oradaki ilgilinin inisiyatifine kaliyor bazen kabin boyu bile kabul etmeyebiliyorlar). kabin boy harici bir cesitse check in sirasinda thy koca bir puset poseti veriyor, ucaga binene kadar puseti kullanabiliyorsunuz, ucaga binerken ucak kapisinda posete koyup teslim ediyorsunuz, cogunlukla inerken yine kapida teslim ediyorlar, bazen bagajla geliyor ama cok cok nadir oluyor, ben denk gelmedim diyeyim. bu soylediklerimin tamami ucretsiz bu arada. ucret istemezler ya olursa kesinlikle itiraz etsinler, yetkilisine sordurtsunlar vermesinler sakin para.

2- bebek mamasi konularinda sivi olayini esnetiyorlar ama tabii yine damacanayla binemezsiniz :) ama termosta veya biberonda su/sut/mama/corba icin sorun cikaran kimseye denk gelmedim ve biz cok uctuk bebekle. sorun olmuyor cogunlukla, yine de alenen su sisesi, icecek tasimaktansa biberon ve termos gibi bebege ait oldugu asikar olan seyleri kullanmayi tercih etsinler.

tavsiye: uzun bir ucus olacaksa cogunlukla en on koltuklarda basinette oluyor, o koltuklara ucretsiz check in yapilabiliyor bebekli bilete. online check in yaparken erkenden yapmaya calissinlar, o koltuklar bossa onlari ayarlamaya calissinlar. kisa ucuslar icin cok onemli olmaz ama ozellikle bebisin uyku saatine denk gelecek bir ucus yapilacaksa o basinette cok is goruyor.

bu dediklerimin hepsi thy icin gecerli bu arada, farkli sirket tecrube etmedim bebekle ama bebek arabasi ucretsiz tasiniyor o sirketler ustu bir kural.

in vino veritas

bize bir keresinde katlanınca tek parça oluyor mu diye sormuşlardı. 5 aylık bebek için olan pusetliler bazen tek parça katlanamıyor. bunu da arasın bi teyit etsin. ama normal şartlarda bebek arabasını uçağın kapısında teslim ediyor. inince de kapıda teslim alıyor.

2. evet doğrudur. ama ikinci güvenlikten geçtikten sonra otomattan su alırsanız o suyla ml sınırına takılmadan uçağa binebilirsiniz. sorun olmaz. ya da biz bebek maması için kafenin birinden ılık su istemiştik çay termosu gibi bi şeyden vermişlerdi. onun dışında uçak altı bagajda sıvı kısıtlaması yok evet.

elorelia
1

mobil görünümden çık