Benimkiler (önem sırasına koymadan);

Atatürk ve temsil ettikleri
Her insana asgari bir anlayış ve saygı gösterme zorunluluğu
Fikir özgürlüğü ve genel anlamda özgürlük
Kadın hakları
Kişisel alan
Boş zaman

Aklıma geldikçe eklerim belki. Kırmızı çizgilerimiz de diyebiliriz.

Sizinkiler neler?

Teşekkür ederim.

 

hayvan haklari
insan haklari
kadin haklari
isci haklari
cocuk haklari
azinlik haklari
uzar gider

her türlü hak. irkciliga, sinifciliga, cinsiyetcilige, her türlü ayrimciliga hicbir tahammülüm yok. ezilen herkesin, her türlü grubun mental olarak arkadasindayim.

atatürk benim hayattaki yildizim. en cok örnek aldigim insan. ama kutsalim degil.

sonsuz

Kediler.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü

Hallegadola

Gittikçe kutsal falan kalmıyor.

Atatürk
Kediler
Eşim

Özgürlüğüm

topkapiaksaray

halkım
köylüler
suyum
sokağa tükürmemek çöp atmamak
topraklarımdan çıkan her şey
çocuklar
işçiler
engelliler
aşk acısı çekenler
70 yaş üstü herkes

geveze yazar

Kutsal kelimesini çok sevmem hiçbir şeyi de kutsallaştırmamaya çalışırım ama en hassas olduğum kırmızı çizgilerimi yazayım;

Hayvan hakları
İnsan hakları (Kadın, çocuk, lgbt, işçi... hepsini bunun içine alıyorum)
Doğa
Özgürlük (Aslında bu da insan haklarının içine girebilir)

Ve galiba ben kedileri buradakilerin hepsinin dışında çok daha özel ve kıymetli bir yerden seviyorum ya. 1. sıramda kedi olabilir hatta kediyi kutsallaştırabilirim de :)

mutekebbir

bilmiyorum ya, hiç düşünüp şu şu şeklinde listelemedim. kendi inancım bana göre kutsal mesela ama biri hakaret etse de bana ne yani, benim kutsalım diye saldırmam ya da savunmaya geçmem, hı peki der geçerim.

beni sinirlendirecek şey ama mesela benim alanıma (bu da kutsalım oluyor galiba :p) müdahale edilmesi, karışılması. örn; şunu yapamazsın, şu şekilde giyinemezsin, buraya gidemezsin, şu düşündüğün çok saçma gibi. bu kırmızı çizgim. yoksa isteyen istediğini yapsın.

deartheodosia

mutekebbir’in yazdığı çocuk işçiler, emek sömürücülüğü, başka insanları aşağılama, hayvanlara ve insanlara eziyet konularında ve artı olarak doğa (çevreye çöp atılması, zarar verilmesi) çok hassasım; atlamayayım. böyle bir şey gördüğümde müdahale ederim.

deartheodosia

Benim hic bi kutsalim yok herkes isine nasil geliyosa oyle davraniyo ben niye davranmayayim. Devletler de boyle ornegin ai da bos muhabbetlere takiirsa amerika yerine cini goruruz. O yuzden hersey mubah

lapaz

Bütün dini değerlerim

hebanon

Kutsalım da fanatikliğim de yok.
Fikirler değişir, her kişi veya kavramın görünmeyen kötü tarafları da vardır, hepsi bir süre sonra amacından sapıp farklı amaçlara hizmet edebilirler. Bu şekilde kullanılan bir şey benim kutsalım olamaz. Her kişi veya kavramın eleştirilmesi gerektiğini, kutsallaştırılmaması gerektiğini düşünürüm.

Değerleriniz, inançlarınız kurgulardan ibaret. Anlamlandırabildiğiniz kadar varlar. Başkası aynı anlamı çıkarmayabilir ve onun için önemsizdir. Eğer bir şey farklı kişilerce, farklı açılarca bakıldığında önemsiz olabiliyorsa, o şey kutsal değildir bana göre kimse kendini kandırmasın.

ananiyimioguz

yıllar içinde istemsizce ismet inönü oldu. Atatürke bir şey demeye bir tarafı yemeyen bu adama yükleniyor, iftira üstüne iftira atıyor. çıldırıyorum artık.

Ayrıca müslümanım ama Allaha veya dine küfredene denk gelirsem bir şey demem çünkü Allah zaten dini koruyacağının sözünü vermiş, bana böyle ortamda bulunursan bas git konuşma demiş kitabında.

titanyum22
1

mobil görünümden çık