Merhaba, Amerika’da alaninda saglam bir okul buldum ve koordinatorun turk oldugunu ogrendim, isim ve soy isim bagiriyor turkum diye. Okul hakkinda mail atacagim. Turkce mi yazayim ingilizce mi? Samimi yaklasmam lazim adama




 

İlk iletişimi İngilizce kurmanız daha doğru olur. Burada böyle bir jest olacaksa diğer taraftan gelmesi daha uygun. Maili kurumsal bir yere atıyorsunuz, mail diğer kişilerce de okunabilir olmalı gerekli bir durumda. Kurum içi işleyişi bilmiyorsunuz sonuçta.

Ufak tefek selamlaşma ve hitabet sözcüklerinde Türkçe kullanabilirsiniz çok istiyorsanız. Bence doğrusu bu olur. Bu kişi Türk olsa bile Türkçe bilmiyor olabileceğini de gözardı etmeyin, CV'si sosyal medya hesabı falan varsa dili bilip bilmediğini kontrol edin. Amerikalılar böyle şeylere takık. Samimi olacağım derken "Adım soyadım Türkçe diye beni Türkçe biliyor varsayman çok önyargılı" diye düşünmesin sonra.

akhenaten

İngilizce yaz kesinlikle.
Hem profesyonel olan davranış şekli bu hem de yurt dışında çok fazla Türk isim soyismine sahip ama Türklerden iğrenen ve bilmesine rağmen tek kelime Türkçe konuşmayan insan var. Adının Türk olması kendinin de Türk olduğu ve Türkçe konuşmak istediği anlamına gelmiyor. Diğer yandan Türkçesi yetersiz de olabilir profesyonel iletişim için.

marla is in my head

ingilizce yazacaksin tabiiki de cok fazla birsey bekleme, uyarayim. Hatta ters bile davranabilir sirnasmasin diye. Benim deneyimim bu sekilde olmustu zamaninda..

cooperr
1

mobil görünümden çık