Geçenlerde burada görmüştüm kişi eğer yurtdışında yaşıyorsa eurobond mantıklı diye, bulamadım sonra duyuruyu.

Eylul itibariyle aylık 1000€ gibi bir para kenara çıkıyor.
Normalde msci world etf yatırıyorum ama eurobond hiç bakmadim, mantıklıysa bakabilirim.

Elinde okuyabilecegim bir kaynak varsa ve atabilirse o da olur.

 

Yurtdisinda yasiyorsa eurobond mantikli fikri su iki temele dayaniyor; ulke icinde dovizle yatirim imkani sinirli dolayisiyla %7-8 dovize faiz verme imkani, paranizi tl ye dondurmeden gorece verimli yatirim sansi.

2 yurtdisindaki yerlesiklerin eurobond kazanclari turkiyede vergiye tabii degil. Dolayisiyla bir vergi avantaji soz konusu gibi duruyor. Ancak TR de vergiye tabii degil, yerlesik oldugunuz ulkede o ulkenin vergi kanunlarina gore degismekle birlikte tabii.
Elbette odememek bildirmemek bir secenek olabilir ama bir gun bu parayi bir sekilde yasadiginiz ulkeye getirmek istediginizde ortaya cikarsa cezaya tabii de olabilirsiniz.


Genel eurobond notu; son donmende cdsler epey dustu dolayisiyla eurobond alis fiyatlari artti dolayisiyla getirileri dustu, halen kotu bir alternatif degil ozellikle merkez bankalari abd,ab,tr faiz indirirse yuksek faizli eurobondlarin fiyatlarinin daha da artmasi olasi ancak eski tadi yok diyeyim. Eurobond benim fikrimce parayi buyuturken degil, para buyudukten sonra verimi cok daha iyi olan bir urun cunku riski gorece daha dusuk. Eurobondla 1milyon dollara ulasmaniz zaman alir, ama kenarda dokunmayacaginiz 1milyon dolariniz varsa eurobond muazzam bir arac olur.

wallcan

Cds yüksekken eurobond almak daha mantıklı bence. Arkadaş %10 den yakaladı bu genel seçim öncesi , şu an %6-7-8 anca vardır.

ketcapli dondurma

Ustte arkadasin da yazdigi gibi yurt disinda yasarken TR'deki vergiden yirtabiliyorsunuz ancak bu sefer de yasadiginiz ulkeye vergi vermeniz gerekiyor.Ben Almanya yerlesik biri olarak acikcasi aman aman bir avantaj goremiyorum.Bu tarz bondlari, getirileri %10 ustu oldugunda degerlendirmek lazim. %10 altina bakmamak lazim.

turkuaz
1

mobil görünümden çık