benim oskar almışsa izleyesim geliyor çok övülüyosa falan. ama çok konuşulmayıp hayran kaldığım filmler de var. mesela the fall (küçük kız olanı) bunlardan biri.

yönetmene göre belirleyen varmış o kadar yönetmen tanımıyorum henüz. ülkeye göre de pek seçemiyorum.


 

Turune gore. Sinemalar.comdaki yorumlari dikkate aliyorum filme karar verirken de.
Cok nadiren aktore gore de bakiyorum. Leo dicaprio, kate winslet, kevin spacey, jennifer aniston bunlarin filmleri pek bos cikmiyor bana gore.

Kittie

Bazen yönetmenine, bazen oyuncuya ya da türe göre karar veriyorum. Önce fragmanı izlerim,.filmin hissiyatını seversem başlarım. İlk 20 dakikada sarmazsa kapatırım.

sekizdokuzon

Bir de internette bolca bulunan film listeleri var, falanca yönetmenin en sevdiği 15 film ya da atıyorum yabancılaşma üzerine izlemeniz gereken 10 film gibi. Onlara da bakıyorum çok sık olmasa da. Online platformlarda izleyip beğendiğim filmlere benzer filmler de öneriyorlar, çok isabetli olmasa da oradan da film bulup izlemişliğim var.

sekizdokuzon

-Abd donanması öven filmleri direkt pas geçiyorum, çok sıkıcı ve bayık propaganda filmlerinden ibaret oluyor.
- İspanyol aksiyon filmleri genelde çok iyi çıkıyor, hemen içeriğine bakmadan izliyorum.
- Uzak doğu uyuşturucu aksiyon filmleri de çok iyi çıkıyor onları da izliyorum.
- Onun dışındakilerde konusuna bakıyorum, ilk birkaç dakikası oyunculuklar filan çok kötüyse ve konu da kötüyse izlemiyorum başka filme geçiyorum. Benim netflix algoritmam valla güzel çalışıyor hep beğeneceğim tarzda çıkıyor. Yönetmene genelde bakmam ama ülkeye, türe ve içeriğe bakıyorum.

titanic kemancısı

ya benim ilginç bir obsesifim var. filme başlamışsam bitirmeliyim, yarım bırkamışsam bile unutmayım diye kaydediyordum.

geveze yazar

İzlemeden önce bir filmin Oscar aldığını görürsem bu genelde olumsuz etki bırakıyor bende. Tanımlayabildiğim bir sebebi yok, çok fazla "ürün" gibi görünüyor gözüme.

Ben sevdiğim bir filme benzer filmleri arayan insanların sorularını aratıyorum internette. Orada verilen önerileri falan dolaşıyorum. Ya da belli bir temada öneri isteyen soruları aratıyorum, bunlardan ilerliyorum. Bu da genelde reddit üstünden oluyor. Google'da çıkan websitelerine de çok güvenmiyorum, genelde çok alakasız şeyler takılıyor gözüme bu tip yerlerde. Sanki sırf içerik olsun diye 10 tane film seçip koyulmuş gibi.

akhenaten

Türüne göre IMDB puanı. Korku filmlerinde 5.5 üzeri puan alanlar iyidir. Dramalarda 7.0 üzeri alanlar iyidir.

IMDB'nin en popüler filmler veya diziler listesine bakarsan son çıkan filmlerden ve dizilerden iyi olanları çıkıyor.

Torrent'e giriyorum, son bir haftada en çok indirilen filmler genelde iyi oluyor. Ama artık torrent indirmiyorum, streaming nerede varsa oradan izliyorum.

gabe h coud

Daha önce izleyenlerin yorumlarına
filmin ülkesine,
ve bir de türüne bakıyorum.
Aşırı ağır psikolojik dram izlemiyorum mesela, kendime yakın bulduğum konuysa izliyorum.

Kediyi üzdün

aşırı konuşma olan yani boş yapanların olduğu filmleri izlemiyorum. düşünün orjinal dilinden dinlediğim halde darlanıyorum. tabi bu full action film olcakta demiyorum ama bitmeyen sohbetler vs alt f4 koyduruyor.


eğer seri bir şekilde film seçmem gerekirse başrol oyuncularına bakarım. mesela leonardo dicaprio başroldeyse dandik film görmedim henüz.

birde filmlerin konularını yazan yerlere bakarım konusuna göre film secerim kötü bile olsa tarzım oldugundan sonu getirilebiliyor.

Zetnikov

Aksiyonuna kurgusuna ve beni sonunda şaşırtmasına göre

basond

cok ozel degilse imdb puani genelde 7 uzeri filmleri izliyorum. yonetmeninin diger filmlerine bakarim (2000'e yakin film izledigim icin genelde cikiyor bi seyler)
eksi yorumlarina bakardim ama artik neredeyse hepsi cop.

bohr atom modeli

imdb 7.0 altı hiçbir filmi izlemiyorum. istisnalar var, fetişim olan oyuncu varsa, film methedildiyse ya da durduk yere konusu ilginç geldiyse izlerim, o da en az 6.5 yani

AWD
1

mobil görünümden çık