Başlık durumu net anlat(a)mıyor muhtemelen de, açacağım:

32 yaşındayım. Ben bu sosyal baskının sadece kadınlara has olduğunu düşünüyordum ve kenardan "yapılmasa keşke" dediğim bir şeydi de öyle değilmiş.

Tabii sosyal çevreye de bağlı sanırım bu.
Biraz aynı dertten muzdarip birilerinin yorumlarını duymaya ihtiyacim var sanırım.

Ama 30'uma girdim gireli böyle bir mesele var, etrafimdaki herkes tarafından "ne zaman evleniyorsun" vs vs. Sevgili şeklinde söyleyeni de var. Bu konuyu açan rastgele birinin üstüne saldıracak kıvama geldim bir ara "sanane lan" diyerek. Neyse bu tepki de pek normal değil de, şimdilerde sakinlestim biraz en azından ama yine de sinir bozucu.
Alakasız konularda şöyle şeyler söyleniyor.

- senin çocuğun yok bilmezsin
- ne zaman evleniyorsun
- bir de sevgili yapman lazım senin
- evli olsan x konusuna bu kadar takılmazsın
- vay ben senin gibi bekar olsam xyz yaparım

Bunları söyleyen çeşitli yaş gruplarından erkek tanıdıklar.

Farkli yaş gruplarından kadın tanıdıklar da ya birileriyle tanistirmayi teklif ediyor ya da birini bul "artık" kendine diyor.

Soru kısmı, belki şu olabilir:
Nedir bunun kaynağı ve amacı? Anlayamiyorum çünkü biriyle tanistirmayi teklif etme dışında (şayet kendi beyan ettiği bir isteği varsa o da) kimsenin sevgilisi ya da evliligini vs takip etmiyor ya da yaşamındaki alakalı alakasız şeyleri buna baglamiyorum. Bu nedir nereden çıkıyor?

 

Öncelikle; sen erko muydun oha.. bu benim kadın olmamdan daha skandal bı bilgi

Nys konuya gelirsek;evlilik hayatın çok içinde, ortasında bı mevzu. İnsanın hayatini da baştan sona degistiriyo. Dolayısıyla günlük sohbetlerde yer bulmasi normal geliyor bana. Ve boş muhabbet konusu işte mis

Bi de şey gibi, sohbete "nasılsın" ile başlamak gibi... Derine inince anlamsız ve gereksiz bir soru ama yerleşmiş...

abuzer

Ağza yerleşmiş bir muhabbet +1

Değer verdiğim insanlar bana bu muhabbeti yapmaya başladığında “belki sizin acele edişiniz yüzünden paniğe kapılıp yanlış karar vereceğim neden bilinçaltıma hep evlenmeliymişim fikrini ekiyorsunuz” şeklinde konuşma yaptığımda bu ısrarlar, tavsiyeler, dokundurmalar bıçak gibi kesilmişti. Size de tavsiye edebilirim. Az samimi olduğum insanlara da “ben evlilik baskısı görmek için daha çok gencim” diyip gülüyorum :d

Sizi gerçekten seven insanlar ilk konuşmayı yaptığınızda yaptıklarının kötü bir şey olduğunu fark edip düzelteceklerdir. Diğer insanları da kafanıza takmayın. Çok sinir oluyorsanız siz de bekarlık övün ne olacak.

ruhen hastayim ben

Cidden bos beles seyleri kendine dert ediniyor ve muhabbetini yapıyor olabilirsin, insanlar da birini bul daha somut dertlerin olsun hem de mutlu ol istiyordur.

passive aggressive

30 yaşını geçip de bu baskıyı yaşamamış erkek çok azdır zaten. Evlenmem yönünde baskı yapanlara ya da fikrini sormuşum gibi akıl verenlere evliliklerini ve evdeki mutluluklarını sorgulatıyorum. Biraz da onlar huzursuz olsun.

nawar

hepsine mesafeyi koydum.

yalnızlaştık ama olsun.

galatasaray, aga ortamı, büyüklerle takılmak (50+), spor, arada kafa dengi hatunlarla tanışma dışında devamke.

evde halen bu baskı var. yakında evimi alınca o da bitecek :d

baldan kaymak

bey arkadaşım, üstüne alınma lütfen, soruna cevap vermek için genelleme yapacağım. ama bu ülkede evlenene kadar erkeklerin önemli bir kısmı ayı gibi yaşıyor. insan gibi değiller. otuzluk adamın hayatında doğru dürüst ilişkisi olmamışsa mağara adamı gibi bir şey oluyor. evcilleşmiş olanları da bunlara bakıyor ve tiksiniyor. hem kendini hatırlattığı hem de evcil ortamına yakıştıramadığı için onun da evcilleşmesi adına evlenmesini salık veriyor. sen düzgün adamsındır, aklından bile geçmez ama bir diğer bekar adam, senin arkadaşının karısına ortamda ayı gibi ağzını ayırıp bakmıştır, hatta öküz öküz konuşmuştur da. o yüzden bekar erkek, ortamlarda sıkıntı olarak görülür. senin yerinde olsam evlilerle arkadaşlığımı sürdürmem. şahsen sürdürmüyorum da, highly tavsiye ederim eksikliklerini aramadım hiç.

ha yukarıda bahsettiğim evcilleşme olayının da tamamen rol olduğunun farkındayım. yeri gelince anında özüne dönerler.

titanyum22
1

mobil görünümden çık