Kredi kullanımı sadece tüzel müşteriler ve şahıs şirketleri (KKDF muafiyetli) için yazıyor. Normal bir şahıs şirketi yararlanamıyor mu bundan?




 

Bildiğim kadarıyla ithalat ile ilgili kullanılan krediler için geçerli. İthalat amaçlı kullanmayacaksanız size yaramaz gibi.

huzurlarinizda huzursuzluk

Ithalat yaparken bazi tarifelerde kkdf denen bir vergi var. Pesin odeme yapmadiysan da oduyorsun bunu. Yani satici sana bedavaya mal verdi veya vade verdi o yuzden odemedin o zaman gumrukte bunu oduyorsun yuzde 6 cif uzerinden

floydian

cevaplar için teşekkürler ama bilgisizliğime verin anlamadım. Şimdi taşıt kredisi için garanti bu ifadeyi kullanmış. Yani şahıs şirketinin kkdf muafiyetli statüde mi olması lazım bu krediyi kullanması için yoksa düz şahıs şirketi bu krediyi kkdf muafiyetli kullanabiliyor mu demek istiyor.

administ

Valla anlamadim ben ithalat disinda kullanimini bilmiyorum link verir misin tum yaziyi okuyayim

floydian

Eskiden KKDF kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekline göre yapılan ithalatlarda alınıyordu. Şimdi konut kredisi hariç tüm kredilerde var. Ticari amaçlı taşıt kredisinde KKDF sıfır. Şahıs şirketi de sıfır KKDF ile kullanır. Zaten demişler şahıs şirketi için geçerli demişler, nerede kafan karıştı, normal şahıs şirketinde geçerli mi diyorsun.

gabe h coud
1

mobil görünümden çık