Arabamı satarken biri beni aradı. birevim aracılığıyla arabanızı almak istiyorum diye. Aracın ruhsatını vs. gönderebilir misiniz diyor? ilk defa başıma geldi açıkcası dolandırıcılık olabilir diye temkinli yaklaşmak istiyorum.




 

hocam arabayı satarken parayı hesapta görmeden noterde nakli onaylamayın. parayı gönderenle devrettiğiniz kişi de aynı isim olsun. dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bu.

ruhsatın fotoğrafıyla falan sıkıntı yaşamazsınız. bir yerde düşürseniz direkt aslı bile ellerine geçebilir sonuçta.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

kredi çekerken de ruhsat fotosu isteniyor. tc adres falan silip gönderebilirsin. üzerine kredi kullanımı için filigran da ekleyebilirsin için rahat etmezse.

jelly bear

arabanın devrini veriyorsunuz birevim parayı aynı gün yatırıyor. düşününce riskli gelebilir ama süreç böyle işliyor. birevim den ayrıca taahhüt talep edebiliyorsunuz. Banka kredisi ile de almak isteseler önce devir sonra paradır.

administ

daha anlaşmadan bunları istedi, yani o biraz garibime gitti. Önce arabaya kredi çıkar gibi ona mı bakmak istiyor. Araç muayane raporu ile son satış sözleşmesini de istedi.

sakince

Önce arayanın gerçekten "birevim"den aradığına emin ol.
Sözleşme gibi bir şey yapabilirsin.

Kişiye satışta parayı hesapta gör, sonra imza at deriz ama kredili satışta, banka devir sonrası parayı aktarıyor. Biraz karşı tarafa ve bankaya güven gerekiyor. Öncesinde bankaya gidip görüşmek faydalı.
Birevim'de nasıl oluyor bilmiyorum ama bir dolandırıcılık varsa bu birevim ismini kullanan ama hiç alakası olmayan biri yapabilir.

burfak

Ya böyle garip işler bizi bulur. Adam son satış sözleşmesi, araç muayane falan niye istiyoru çözemedim. Neyse dikkatli olmaya çalışıyım çok teşekkür ederim.

sakince

kafanda sıkıntı olacaksa ona satma boşver. kredili araç satışı bana da güven vermiyor. böyle bi satış yaptım ama adam istese beni dolandırabilirdi.
muayene ve son satışa ihtiyacı olmaması gerek.

jelly bear
1

mobil görünümden çık