selam. yüzümde büyükçe kahverengi güneş lekeleri var. yazları deniz tatillerinde güneşe maruz kalıp bronzlaşınca koyulaşıp iyice belirginleşiyorlar, kışın bronzluk etkisi geçince ise lekelerin belirginliği hafifliyor ama yine de varlar.

geçen sene doktora gitmiştim, 3 tane krem vermişti ama bir işe yaramadı. bu güneş lekelerinden kurtulmanın yolları var mıdır acaba?


 

Kremler serumlar var ama kısıtlı ve çok uzun sürede sonuç veren yöntemler bunlar, lazerle falan daha kısa sürede daha yüksek performansla birkaç seansta yok edebiliyorlar.

Bir ben var benden şurada

@Bir ben var benden şurada, bu lazer tedavisi acı verici bir şey midir peki? maalesef acı eşiğim düşük ve canım da tatlıdır :/ acılı bir şeyse "değer mi, değmez mi" kısmını bir değerlendirmem gerekebilir.

burnley

benimde iki yanağımda var, geçen mayıs ayında cildiye doktoruna gittim, depigmenta diye bir krem verdi, sabah akşam kullanıyorum, üzerine leke önleyici güneş kremi sürüyorum. 2 ayın sonunda azalmaya, koyu bölgelerin renklerinin açılmaya başladığını söyleyebilirim.

Doktor bu kremi 6-8 ay kadar kullan tam olarak geçmezse kışın lazer, peeling v.b çözümleri değerlendirir kesin sonuç alırız demişti.

sealth

Hocam bilemiyorum açıkçası yapanlar acıtmıyor diyor ama acıtsa da acıtır derler mi emin değilim ama sonuçları güzel oluyor.

Bir ben var benden şurada

Soydurmak dışında sanırım çözümü yok gibi. cilde bir şey sürerek ciltte değişim yapmanın zorluğuna dair bir dermatolog videosu izledim. O serumlar falan hikaye hepsi bitti gözümde. Cilt katmanından içeriye girmeleri çok zor çünkü. Ben artık cildimi temizlemek ve nemlendirmek dışında bir şey sürmüyorum ama benim de ihmalim yüzünden çıkan lekelerim var onlar için bu kış iyi bir klinik bulup kimyasal mı artık her neyse peeling ile soydurmayı planlıyorum.

Kediyi üzdün

Sivilce lekeleri için acnelyse kullandım bir süre. Yüzümde leke kalmadı. Minik çillerim vardı, onlar da gitti. Güneş lekelerinde de işe yarayacağını düşünüyorum bu yüzden.

Krem kimyasal soyma yapıyor. Doktora danışmadan, prospektüsünü okumadan kullanmayın, yüzünüzü yakarsınız. Doktora ulaşamıyorsanız da internette kullanıcı yorumlarını okuyun en azından, araştırıp kullanın. En önemlisi güneş kremini ve şapkayı ihmal etmeyin dışarı çıkarken.

gnosis

Lazer ile soyulunca cildin inceldigini ve bir süre sonra lekenin geri geldigini anlatmıştı aynı dertten muzdarip bir arkadaşım. Doktorlar kısa sürede sonuç alındığı için lazere yönlendiriyorlar ancak narin bir cildiniz varsa lazere biraz daha temkinli yaklaşın

aslagülümseyenbirkediyegüvenme
1

mobil görünümden çık