Selam duyuru.

Yillardir windows kullanan, altini ustune getirmis birisiyim. formatti, yukseltmeydi, crack, oyun, yazilim, donanim hepsiyle ugrastim eskiden. Son yillarda laptop kullanimim minimuma indi, tarayicidan islerimi halletmek, email- excel-word, torrentten eski dizileri indirip TV'ye yansitip izlemek %99'unu olusturuyor. Gayet yeni dell latitude laptopum bu islerde bile zortlamaya baslayinca "eytarabe!" diyip M1 macbook air aldim cunku sorunlarin cogu windows kaynakli. halihazirda iphone ve airpods da kullaniyorum. ipad de var ama sadece uzun yolculuklarda dizi-film izlemek icin kullaniliyor.

Dun actim baktim, gayet guzel kibar laptop. Ne guzel fotograflarima notlarima direkt erisebiliyorum. guzelmis diyip kapattim.

bu zimbirtiyi en ideal sekilde kullanmak icin nasil bi yol izleyeyim? Aklimda ruhumu apple'a teslim etmek var, Gmail ve google servislerini birakip safari ve apple muadillerine gecmek, torrent VPN ve ekran yansitma icin harici programlari indirmek, excel-word icin hem windows hem macosta sikintisiz kullanabilecegim (iki sistemde de dosyayi acip editleyebilecegim) bir cozum bulmak var. Baska yapilabilecek bisey var mi? "sunu bunu yap daha pratik olur" diye verebileceginiz bir tavsiye varsa sevinirim.

imza; bir apple fanboy

 

Şuradan başlayın; www.youtube.com

akhenaten

erişilebilirlik seçeneklerinden "three finger drag" özelliğini aktif et. Tabii "tap to click" zaten kullanıyorsundur. birden fazla desktop kullan. screenshot kısayollarını öğren (birden fazla var, hepsi farklı işe yarıyor). masaüstüne sağ tıkla "use stacks". klasörleri sütunlar halinde göster (google görsellerde mac finder columns diye arayabilirsin).

tot, copyclip, timeout, rectangleapp güzel ufak programlar.

@ işareti yapayım derken programı kapatma. cmd+q programı kapatır.

Program indirdin, .dmg uzantılı bir dosya. Onu açtığında bilgisayara cd takmışsın gibi düşün. İçindeki programı applications klasörüne sürükle-bırak yapman gerekiyor. Ama dosyayı açtığında (genellikle) sana kolaylık olsun diye applications klasörünü de gösteriyor. Direkt oraya sürükle bırak yapıyorsun. Sonra kapattın. Noldu, bilgisayarda "cd takılı kaldı". Desktopta ona sağ tık, eject yap.

Word excel yerine google docs / sheets kullansana. Çok pratik.

kanepeee
1

mobil görünümden çık