Duyuruda illa ki vardır. Örneğin matematik, kimya, fizik bölümleri.

Sonrasında bu mezunlar ne gibi işlerde çalışıyorlar.


 

Matematik mezunuyum, öğretmenlik yapıyorum. Bölümdaşlarım yazılım, finans, ekonomi, pazarlama gibi pek çok sektöre dağılmış durumda.

sekizdokuzon

matematik mezunu olarak gördüklerimi ve kendimi anlatayım. kendi bölümümüzde yüksek lisans yapmak daha doğrusu kabul almak kolaydı, bir kısmı böyle yaptı. akademisyen olan oldu, ya da finansal matematikte ylisans yapıp bankalara geçen oldu. yazılım zaaaaten yazmıyorum bile :) ydışında ylisans doktora kovalayıp oralara yerleşen oldu. hatta bir arkadaş kpssye girip hava kontrolörü oldu. iktisat istatistik gibi başka bölümlerde ylisans yapıp ona göre işlere girenler oldu. tabii bu aşamada ylisansa başvururken lisansın hangi okul olduğu da önemli, benimki görece iyi bir okuldu.

benim matematik seçme motivasyonlarımdan biri "sayılarla uğraşmalı bir iş" istememdi, bunu da veri bilimiyle ilgili çalışarak sağlayabildiğimi çok sonra fark ettim. o alanda eğitim aldım (online kurs, kitap vs) ve ilgili bir işe girdim.

pide

Kimya bolumu mezunuyum - bir ilac firmasinda arge de formulasyon uzmanligi yapiyorum, ama ilacta patent biriminde is gelistirmede, ruhsatlandirma, kalite guvencede calisilabiliyor,

Klinik arastirma sirketlerinde calisanlar var

Plastik, boya, kozmetik sektorunde calisan arkadaslarim var, genelde arge de ama kalite kontrol ve kalite guvence birimlerinde de kimyagerler calisiyor,

Kimyasal ureten fabrikalar, bazi gida analiz lablari, petrol sirketlerinde de calisabilirler,

a perfect lie
1

mobil görünümden çık