bahsettiğim ağır anneanne yorganları değil, hafif olanlar. makina 5kg, yorgan 2.5-3kg sonuçta.

genelde sorunca cevap olarak çok su çeker, bilmemkaç kilo olur filan falan deniyor bana mantıklı gelmedi hiç. sonuçta makinanın programı belli değil mi? şu dakikada şu kadar su alacaksın, şu kadar tur şu tarafa bu kadar tur bu tarafa çevireceksin, şu dakikada sıkacaksın gibisinden... yorgan çok su tutabilecek potansiyele sahip diye makina 2 kat fazla su çekmeyecek ki?

5kg makinaya çift kişilik yorganı atsam yıkamaz mı şimdi? içine sığıyor...
yedek çamaşır makinam da var, ben inat ettim deneyesim var resmen :D yorgan programı yok, hassas programda yıkasam olmaz mı ki?

 

hocam tambur içinde yük dengesizliği olur, tambur dönerken dengesizlik oluşacağı için amortisörleri bozar. alınacak risk değil o yüzden.

shadowfollower

ben atıyom valla elime ne geçerse. bi kere kazanı bi şey oldu çok ses çıkarmaya başlamıştı düzeltildi. yorgan battaniye ufak minder.

geveze yazar

Yıkarken makineye tenis topları koyun da bari topaklanma yapmasın.

Mirket

Valla yorganı geç biraz fazla çamaşır koydum diye tambur kırıldı. Komple söküldü kazan değişti falan. 10 binlik olduk durduk yere.

Yorgan ıslanınca daha ağırlaşacak kg kapasitesini geçtiği için de yük binecek ve benim durumuma gelme ihtimali olacak. Önermiyorum o yüzden kesinlikle.

orta buyuklukte bir ulkenin krali

Büyük olanda da yıkanmaz. Islak ağırlığı 100 kg olur, makina dağılır, içinden çıkartamazsın.

alfired

bende bir tane 220x240 yorgan var. kuş gibi de hafif ama evdeki 9kglukta yıkayamayacağımı biliyordum. götürdüm çamaşırhaneye, attım 18 kgluk makineye. zaten alacağı deterjan falan da önceden ayarlanmış oluyor. mis gibi aldım yorganı. kendi makinende yıkayamazsın ama 14kg+ makinelerde yıkarsın.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

Su çeker ağırlaşırdan ziyade, bir çamaşırın yıkanabilmesi için içeride rahat hareket etmesi lazım. Sımsıkışık duran yorgan sadece deterjanlı suyu çekip şişip kalacak. Foştur foştur dönmedikten sonra temizlenmez ki. Islanıp çıkar anca. Kilogram olarak hafif de olsa, makine sağlam da olsa, içeride rahat hareket edecek kadar yer olmalı.

kibritsuyu

attım yıkadı ama hassas programda durulamada pek iyi iş çıkarmamış beyaz beyaz lekeler kalmış muhtemelen deterjan işte. tekrar atıp çok az deterjanla sentetik programında ekstra durulama açıp yıkadım. yani yorganı 2 kez arka arkaya yıkayabildi makine ve bir zorlanma yok. sıkarken bile rahat çevirdi hızlı hızlı, sallanmadı da.

konetsu

normal şartlarda çamaşır attığında bile tam doldurmaman, üstte bir karış civarı boşluk bırakman gerek. yani makineye sığıyor olması bir şey ifade etmiyor.

elorelia

elorelia e ama yıkadı sorunsuz? hassasta dediğim gibi çok iyi durulanmadı ama ilave durulama ile normal sentetik programında durulamada da problem yok. mis gibi oldu yorgan. hassas programda muhtemelen yeterince iyi sıkamadı deterjanlı su iç kısımlarda kalıp kuruyup beyaz leke oluşturdu ama standart programlarda yıkıyor işte.

konetsu

yav yıkamasına yıkar, makine de öyle ilk kullanımda dağılmaz.

ama kendin de demişsin iyi durulamadı, beyaz beyaz deterjan kaldı, iyi sıkamadı, ek durulama yaptım falan filan. işte o yüzden yıkanmaz deniyor. yoksa makine dediğin kazanın içinde suyla deterjanla dönüp, çamaşırı çalkalayan bir alet. ev tipi de aynıi sanayi tipi de aynı işi yapıyor. içine sokup çevirtebiliyorsan yıkanır. ama ev tipi makineye sığdırsan da ya köpürmez, ya çalkalanmaz, ya durulanmaz, ya sıkmaz. hassas olmayan prgramda bir yeri yırtılır, makineyi bir açarsın her taraf elyaf olmuş, yorgan dağılmış.

yani olmaz diye bir şey yok, olmasına olur ama çok da sağlıklı olmaz.

benim yastıklarda da yıkanabilir yazıyor. hafifçenecik yastık. ama sokuyon makineye, hiç kıpırdamadan 2 saat dönüyor sıkışmış vaziyette. dibindeki deterjanlı suya denk geldiği yerler ıslanıyor. şimdi yıkanmış oldu mu yani? koskoca kazanda çalkalana çalkalana yıkanmadıktan sonra temizlenmiş diyebilir miyiz?

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık