ekşi sözlük'te arkadaşımın adına bir başlık açılmış. hesabı açan kişinin profilini incelediğimizde sağa sola küfrettiğini, sürekli aynı konularda inanılmaz saldırgan bir dil kullandığını görüyoruz. arkadaşım -kendisi internette yayınları olan biri- bu yayınlarından bir cümleyi seçip, cümlenin önünü-arkasını hesaba katmadan - hiçbir alakası olmadan atıp tutmuş.

bu başlığı açma sebebi bile resmen hiçbir mana taşımıyor, o an karşısına çıkmış ve rast gele o başlığı açmış gibi gözüküyor. hedef göstermesi bir yana, tamamen bilgi kirliliği var ortada.
sözlüğe mesaj atmamıza rağmen hiçbir aksiyon almadılar. ne bir dönüş var ne de herhangi bir değişiklik.

sözlük bu tip hesaplara neden müsamaha gösteriyor? şahıs adını karalama ya da hakkında yalnış bilgi verme gibi fiziken insanı tehlikeye sokan ya da sokabilecek konularda neden umursamaz davranıyor? ya da bu başlığı açan kişinin neredeyse bütün entrylerinde birilerine küfür/hakaret varken, sözlük daha neden bu kişilerin aktif olarak yazmasına izin veriyor?

 

Bu içerikler formatla alakalı olmadığı için silinmiyor çünkü o isim-soyisime sahip tek kişi sizin arkadaşınız değil misal ben hayali bir isim yaratıp onun hakkında atıp tutsam hangi nedenle silinecek böyle bir kişi yok çünkü. Ha ama arkadaşınız avukat aracılığıyla sözlükle iletişime geçip şikayet ederse anında silinir

Bir ben var benden şurada

çünkü sözlük ana avrat küfür dışında hakareti ve yanlış bilgiyi pek takmıyor. arkadaşınız hakkında verilen yanlış bilgi birşey değildir. bu ülkenin kurucu değeri hakkında neler yazıyorlar, sözlük yanlış bilgi diye sildiğini hiç gördünüz mü?

hemen bir avukat tutun, başlığın silinmesi için dava açın o zaman silinir. ayrıca o yazara karşı dava açabilirsiniz. her türlü bilgiyi veriyor. küfür etmediğim halde bana da dava açtılar, sözlük tüm seceremi vermiş :)

false pretension

yukarıdakiler haklı.
bir ismi veya nicki hedef gösteren başlık açmak formata aykırı değil.

bunu birden fazla kişiye yapması, başlığını açtığı isimleri düzenli taciz etmesi, kendi yaptıklarını sanki karşısındaki yapıyormuş gibi anlatıp hakaret içerikli entryler girmesi bile durumu değiştirmez. sözlükle iletişime geçtiğinizde size bunun formata aykırı olmadığını söylerler.
fakat siz başlığın altına hikayenin doğrusunu gösteren ss ekleyip takıntılı bir ruh hastası olduğunu dile getirirseniz uçurulursunuz. çünkü bu formata aykırı.

yani kısaca uğraşmak isterseniz tek çözüm avukat. bildiğim kadarıyla dava açılınca sorgusuz sualsiz kaldırılıyor.

juliette

@bir ben var ben şurada, entry sizin dediğiniz gibi açılmamış. direkt olarak link verilerek, net olarak o kişiye yönelik olarak ithamlar var.

diğer yanıtlara cevap olarak,
evet yazarın diğer entryleri de tam olarak böyle. sürekli hakaret, küfür. manasız manasız cümleler. sanki yapay zekaya yazdırılmış gibi çoğu.

arkadaşım dava açacak. Hem kendisinin gül yüzünü görmek için hem de mümkünse ekşisözlük için.

zamanında bilgi aldığımız, bir alt kültür oluşturdumuz sözlüğe bak. içinden geçtiler.

helios
1

mobil görünümden çık