Bir arkadasim var normalde durust birisidir bi yanlisini gormedim fakat hafta icinde cok alkol aldiktan sonra hareketlerinde gariplikler goruyorum. bi kac gorusmemizde telefonda yada yuz yuze surekli olarak "olm ben sana soylemistim sen dinlememissin" tarzi cevaplar veriyor.

Ornek bi konusmamizi paylasayim

Bu beni oglen 12 de aradi bende spordan cikiyordum eve gidip yemek dinlenip aksam 5 cikacaktim. Bunu kendisine soyledim. Tmm dedik anlastik 5 de aricaktim.

Neyse 5 oldu aradim dedim hazirlaniyorum.
Bana demez mi ben orhan abiyle bulustum cay ictik eve simdi dondum diye.

Bende ona 5 de bulusmak icin anlastigimizi neden boyle bisey yaptigini sordum

Cevap olarak ben sana soylemistim orhan aboyle gorusebilirim duruma gore haberlesiriz diye

Arkadaslar bu son satir olmadi bana soylemedi ve bunu bu 1,2 defa yapti. Surekli olarak "ben soylemistim sen dinlemedin galiba" diyor.

Merak eden icin soyleyeyim multivitamin, balik yagi, sebze, balik ve protein aliyorum hafizam cok iyi.

Bu hareketlerine cok uyuz oldum yorumlayabilir misiniz yolu vermeli miyim 20 kusur senedir arkadasim. Bu arada g.tumuzu yirttik alkolu biraktiramadik senelerdir buna.

 

Unutur, yalan söyler. Alkolü bırakmaz.

pavlis

Evet ama verdiğin örnekle alakası olmayabilir.

numlock

Kronik alkol durumunda B1 vitamini eksikliğine bağlı Wernicke-Korsakoff sendromu var. Orada beyin varolan anıları silip yerine uydurma anıyla dolduruyor ama senin arkadaşın o seviyede değildir bu baya ağır deliryum vari bir durum ve tüm hafızayı etkileyen bir olay.

Sizin arkadaşınız kötü bir yalancı bence daha çok

nundu

Gördüğüm bütün potansiyel alkolikler yalancıydı. O kadar söylüyorum.

muhayyer divan

Bu arkadaş tam bir manipülatör bence. Her alkolik böyle olmaz, seninki hem alkolik hem manipülatör.

muhayyer divan

Verdiğiniz örneklerle alkolün bir alakası olduğunu sanmıyorum.

20 yıllık arkadaş son zamanlarda böyle yapıyorsa hatayı biraz da kendinizde aramakta fayda var

respect

konuyu alkolle sadece şöyle bağdaştırabildim: arkadaşınız kendisi utanıyor veya sizin "alkolü bırak" isteğinizden kaçıyor olabilir, bu yüzden görüşmemek ve buluşmamak yahut içmek için bahane uyduruyordur.

bir dönem çok sık alkol tükettim. kendi tecrübemi söyleyeyim, çok fazla içen birisinin sürekli unutması ve hayatının kontrolünü yitirmesi gayet olası. söylediğini hatırlamayabilir veya anlık kararlar alabilir (bu da genel olarak kontrol mekanizmasının gevşemesi, bazı hormonların kafayı yemesi gibi sebeplerle olabilir diye düşünüyorum ama tabii ki benimkisi sadece tahmin ve kişisel gözlem, bilimselliği yok). bende öyleydi en azından.

yalnız arkadaşın durumunun doğrudan alkol kaynaklı olduğunu sanmıyorum. 20 küsür senedir arkadaşım diyorsunuz. anladığım kadarıyla senelerdir de içiyor. haliyle durumunda geçmişe kıyasla pek bir değişiklik görünmüyor ama davranışta değişiklik var.

dediğim gibi ya eskisinden bile çok içmeye başlayıp sizden kaçmaya yöneldi ya da konunun alkolle alakası yok, tamamen sorumsuzluk ve iplemezlik yapıyor. kaldı ki unutan birisi "ben sana böyle söyledim" demez. ben ertesi gün birisi "bak dün şöyle oldu" filan dese "aaa nası ya" diyordum, "yok kardeş öyle olmadı senin yanlışın var" diyecek durumda değildim.

günahını almayayım ama böyle düşününce bana alkolden değil gibi geldi ya. kafan bulanır, alkollüyken dediğini hatırlamazsın filan da bu kadar olmaz yani günde 16 saat sarhoş gezmiyorsan.

mark greg sputnik

evet ikisini de yapar

sweetoffice

Yakın arkadaşlarımdan biri (orta okul + lise + sonrası 20 sene) baya alkol tüketiyor, hayvan gibi viski içen falan bir tip. (Ama spor falan da yapıyor vücudu baya fit herif tam bir tezat)

Kesinlikle yalan soylemez. Hatta ona göre alkol alınca kafası daha da açılıyor:) bugün anlattığı bir anektod, 20'li yaşlarında bir kızla muhabbet ediyormuş, alkollü iken yusuf Atılgan - Aylak adam kitabından bahsetmiş uzun uzun. Sonra kız buna whatsapp ' dan "işte senin anlattığın bölüm ben de oradayım diye" kitap sayfasını atmış. Arkadaşım diyor yahu bu kitap ne diyorum Oğuz Atay değil, Ahmet Hamdi değil, yusuf Atılgan dedi kız ve okuduğumu bile hatirlayamadim, ama alkollü iken çok net anlatmışim ona kitabı..

makbur

Alkolizmin işaretleri zamanla kişilik bozuluyor. Arkadaşınızı acilen tedaviye yönlendirin.

doharkoman

@doharkoman

Hocam adam hastanede alkol bagimlilari ve sigarayi birakma odasinin yanindaki ofiste calisiyor.

Yorumsuz bi hayati var

Zetnikov
1

mobil görünümden çık