2 şubat 2024 tarihinde bir ev alıp kiracıya ihtarname çektim. İhtarname eline ulaştı. 2 Ağustos 2024 tarihinde 6 aylık süreç doluyor ve dava açabiliyorum. Şuan para konusunda anlaşıp çıkartma ihtimalim var ama eğer uzlaşamazsak mecbur dava açacağım. Yeni gelen arabulucuk şartı için süreci 2 ağustos 2024 tarihinden itibaren mi başlatabiliyorum acaba? Yoksa zaten o arabulucuk sürecinin 2-3 hafta sürme ihtimalinden dolayı şimdiden başlatabilir miyim? Normal davayı avukatla sürdüreceğim ama arabulucuda anlaşma ihtimalimizden dolayı ilk etapta arabulucuk sürecini avukatsız başlatabilir miyim?

Bilgisi/tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.


 

o konuda kararlar net değil. süre dolmadan da başvurabilirsin diyen varken başvuramazsın diyen de var. o yüzden dolduktan sonra başvur. riske atma. avukatsız yapabilirsin. ama yapacağın bir hata uzun sürelere mal olabilir. o yüzden avukatla çalışmanı tavsiye ederim

paintov

Merhaba,

Avukat olarak cevap vereyim. Arabuluculuk sürecinin önceden başlatılabileceğine ilişkin İstinaf Mahkemesi kararları var ama tersi yönde görüşler de var. Yani konu tartışmalı. O yüzden 2 Ağustos'tan sonra, hatta 3 Ağustos itibariyle arabulucuya başvurmak daha az riskli. Bu arada ilk etapta arabuluculuk sürecini avukatsız olarak başlatabilirsiniz.

medusa
1

mobil görünümden çık