Ciddiye alıpta araştırmadım. Tamam düz dünyacıları biliyoruz, peki bu arkadaşlar bu beyaz gaza neden inanıyor?

Bu gaz küresel ısınmayı engellemek için bir şeyleri zehirliyor falan dediler. Gerçekten bu grup haklı mı?


 

Chemtrail diye geçiyor.
en.m.wikipedia.org

Buna inananların farklı görüşleri var. Misal benim kayinvalide bizleri zehirlediklerini söylüyor. Aynı kayınvalide coviz aşısı sebebiyle kısır kaldığımızi da söylüyordu. Ailecek "he" diyoruz kendisine.

Haklı mi? Yani bence bu soruya cevap çok basit de sonuçta komplo teorici birine göre hakli denir. Sonuçta lizzard people olayına da inanan var.

Komik bence böyle şeyler.
www.reddit.com

Benim için komplo teorilerinde olay şu;
Misal amerika bir şey yaptı ya da fransa yaptı ya da Türkiye yaptı. Olabilir.
Ama global komplo teorileri (lizzard people, covid, chemtrail, dünya düz vs) beni sadece güldürüyor. Birbirinden nefret eden ülkelerin global bir komployu saklayacak kadar koordine çalışacağını, bunun isleyecegini, bu işin içinde olan binlerce insanin hiçbir şekilde ortaya çıkmayacağını vs düşününce aklım almıyor, komik de geliyor yani misal kuzey kore, pakistan, rusya, amerika, fransa, iran bunlar hep beraber çalışıyor misal, komik geliyor kulağa.

logisticsmanager

Bu grup uçaklardan kasıtlı ve gizli şekilde dünyaya gaz salındığını düşünüyor uçaklar üzerimizden geçerken salıp dünyaya kötülük yapıyorlar vs diyorlar

İnandırıcı olsun diye uçaklardaki çıkıntı boruların fotolarını koyuyorlar. Bilmeyen insanlar acaba diyor ama o fotodoki borular aslında uçaklardaki su hidrolik yakıt gibi kaçak halinde birikmesin diye konulmuş drain boruları. Yada bazen jetttison borularını koyuyorlar(yakıt boşaltım sistemi boruları)

Sözün özü insanları kandırıp manipüle eden hayal satan gerizekalı bir grup bunlar argümanları çok boş.

basond

Ben de duymuştum bi ara. Bunlara sararsan evinden adım atamazsın. Her şeye kimin parmağı var bu işte diyecek tipler.

Şüphe adamı mahveder o yüzden uzak duruyorum. Benim yerime birileri şüpheleniyor zaten.

geveze yazar

bunlara contrail deniyor. uçak motor egzoz gazı içerisinde bulunan sıcak su buharının uygun sıcaklık ve nem şartlarında önce buz kristal parçacıklarına dönüşmesi (paralelinde bazılarının süblimleşerek), belirli bir optik kalınlık ve kaplama alanında, belirli buz parçacık boyutlarında bir yapay bulut tabakası oluşturması. tüm bu mikrofiziksel özellikler ışıma dengesinde farklılık yaratıyor. bunların bazıları kalıcı olabiliyorlar (persistence contrail). küresel ısınmaya etkileri CO2'den daha fazla olabileceği yönünde bir fikir birliği oluştu. ancak belirsizlikleri çok yüksek. şu an gerçek etkiyi kimse tam olarak belirleyemiyor. sadece CO2'ye göre 2 kat daha fazla etkili olabilir deniyor. yapay sirius bulutları oluşturuyorlar yüksek irtifada, bu bulut tabakası da gelen ışınımı yansıtarak soğumaya, giden ışınımı hapsederek ısınmaya neden oluyorlar. tabi net etkisi bizim aleyhimize, yani ısınma. almanlar (DLR) ve NASA bu alanda çok yoğun çalışıyor. Tonlarca proje yapıldı ve yapılıyor, uçaklarla contrail takibi yapıyorlar. Yeni alternatif yakıtlar -SAF (sustainable aviation fuel) bu alanda da fayda sağlayacak, eğer önündeki engeller aşılabilirse. şu nature makelesine bakılabilir
www.nature.com
şurada NASA’ın meşhur DC-8 uçağı ile yapılan bir çalışmaya ait video var. Uzun yıllar uçuş testi ve laboratuvar hizmeti veren bu uçak emekli oldu bu sene bu arada.
www.youtube.com

contrailler non-CO2 emisyon kategorisinde değerlendiriliyorlar. ICAO (international civil aviation organization) zannedersem yakın gelecekte bunun için de bazı önlemler almak durumunda kalacak; daha temiz yakıt kullanmak, uçuş irtifalarında değişiklik gibi. birbiriyle karşılıklı bağımlı birçok faktör var. birini iyileştirdiğinde diğer kötüleşiyor. Örneğin uçuş irtifasını daha az contrail oluşturacak seviyeye getirmek istediğimizde yakıt tüketimi artabiliyor gibi (=ilave CO2 ve diğer emisyonlar).
şurada ICAO’nun bu sene düzenleyeceği önemli bir konferansı bulunuyor:
www.icao.int
karışık yazmış olabilirim, ek soru gelirse cevaplamaya çalışayım.

okul

Birileri her türlü komplo teorisine inanıyor çünkü. Oradaki olay biraz teorinin içeriğinden çok genel olarak insanların teoriyle ve o teoriye inanlarla kurdukları bağ. İşin içinde "Bir gruba ait olmak" da var "Ben öyle her denilene inanmıyorum, koyun değilim" üzerinden ego masturbasyonu da var, yaşanılan buhranlara sıkıntılara kılıf uydurma da.

salihdt

Ya gizli bir organizasyon insanları zehirleyecek, bunun için binlerce uçak uçurabilecek güçte...

Ama bu ortaya çıkmasın diye bunu gece yapmayı akıl edemiyor?

Üstünden beyaz iz bırakıp geçen uçak varsa aç flightradar.com'u..
Kendi olduğun yere zoom yap bak.. tependeki uçak sabiha Gökçen 'e Antep'ten gelen uçak.

Antep'te zehir mi doluruyorlar Pegasus'un uçağına? Deli saçması işler.

nop

Bunlara "ya öyle olsa adamlar neden göstere göstere yapsın, çaktırmadan yapmak varken?" dediğinde "ya işte gözümüzün içine baka baka yapıyorlar, ayakta uyuyor millet salak bu insanlar" diyorlar.
Ki covid'e amerigan oyunu, aşıya da "bize çip taküyürler" diyenler de yine bunlardı.

pianeta

Bu grup 6 şubat depremlerinin yapay olarak yapıldığına da inanıyor. Aynı grup belediyelerin kafalarına göre şehir şebeke sularına klor karıştırır gibi antidepresan karıştırdıklarına da inanıyor mesela. Aynı grup yönetimlerin bu ülkeye, bu ülkenin insanına düşman olduğuna da inanıyor. Aynı grup, bu beyaz gazın yapay iklimlendirme çalışmalarında kullanıldığına, bulutların bu şekilde manipule edilip başka coğrafyalara taşındığına ve yağmurlarımızın çalındığına da inanıyor.

muhayyer divan

Başlıgı okuyunca şaştım kaldım. Bu gruptan bir dayıya rastlanan tek ben degilmişim. Dayı bana dediki bu uçaklar giderken bir gaz salıyorlar. Hatta tam İsraile almanya arası giden bir uçak hattından bahsetti. Bu uçagın rotası da bizim akdeniz ve Ege bölgesinden geçiyormuş. İşte bu uçak geçtigi bu iki bölgede kuraklıga sebep oluyormuş. O kadar inanarak anlattı ki. Doğrudur dayı diyerek istemsiz bir şekilde baş salladım. Bilimsel olarak araştırmak lazım tabi.

limonlu eksi

cevremde gordugum kadariyla buna inanan 2 kisi var malesef.
bunlar ayni zamanda dunyanin duz olduguna, aya gidilmedigine falan da inaniyorlar.
bir de ikisi de agir trump'ci.

cooperr
1

mobil görünümden çık