Ingiltere'deyim. Turkiye'den getirdigim eski Nokia telefonumda Turk hattimi takili halde kullanabiliyordum. Telefonun acma kapama dugmesi bozuldu, gittim 20 pounda Nokia105 aldim en yakin telefoncudan. Ama yeni aldigim bu telefonda benim Turk sim cardim calismiyor, sinir oldum. Telefonun Cekme simgesinin ustunde R isareti var. Restricted herhalde. Telefon ne arama aliyor, ne arama yapiyor. Ne yapmak gerekiyor?




 

roaming'in R'sidir o.

Nokia105, sadece 2g mi o?

İngiltere'de çoğu operatör 2g'yi bırak 3g'yi bile vermeyi bıraktı veya bırakıyor galiba. Biraz daha yeni bi telefonla sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Neden dersen Türk hattın burada bi hat üzerinden çalışıyor, onlar 2g yayın yapmıyorsa yapabilecekleri bişey yok. Sanırım yol üstü telefonculardan aldın, almadan tak bi dene.

edit: commonslibrary.parliament.uk
2g biraz daha uzun devam edecekmiş 3g kapanıyormuş, ama operatörüne göre değişiyor olabilir işte.

nhk ni youkosu

Boyle bir olay var zaten. Turist olarak gittigimde 7-8 sene once Carphone warehouse'dan Samsung telefon almistim. Kutunun ustunde UK-eu only yaziyordu. Gorevliye sordum Turkiye'de kullanicam dedim, satici satsak mi satmasak mi diye tereddut etti. Sonra uk hat al, 10-15 dakika konus telefonu uk'de kullan ondan sonra Tr'de kullanabilirsin demisti. Dedigi gibi yaptim, sorunsuz kullandim sonra telefonu yillarca Tr'de. Direkt Tr simini koysam calismayacakti muhtemelen. Adamlar dogru duzgun ne diplomamizi tanir, ne ehliyetimizi, sim karti tanimamis cok mu:)

freedonia
1

mobil görünümden çık