Nasil ucuz hizmet veriyor?




 

Erdoğan cumhurbaşkanları değil.

hububrad

Tahmini fikir yürütüyorum;
Yunanistan turizm dışında ekonomisi yok. Bu sebepten devletin bu tarz alanlara ciddi el atmış olması ve buralarda price fixing gibi olaylar yasanmamasini saglamis olması olasi.

Yunanistan vatandaslarinin gelirleri düşük. Yani buralara zaten onlar gidemiyor, gidecek yabanci turist var. Yabancı turist her yere gidebilir, neden yunanistan'a gitsin? Çünkü ucuz hizmet var.
Yunanistan'dan ucuzluğu vs kaldirirsan çok ciddi sıkıntı olur çünkü dediğim gibi turizm tek olaylari

Türkiye'de ise ülke dışında insan çıkmasın diye ekstra harc koyuluyor, zaten vize sebebiyle çıkmak zor, pasaport pahalı. Misal ben fransa'dan pasaport alacagim. Pasaport bedeli 85€. Türkiye'de 242€. Yani türkiye zaten insanlar cikamasin iceride kalsin diye ugrasiyor. Yunanistan'da ekonomi sebebiyle zaten çoğu içeride kaliyor. Bu sebepten de Türkiye'de turizm fiyatlari düşmüyor. Çünkü aslında bir nevi monopol oluşuyor.

Ha misal turkiye'de vize sorunu olmasa, harc ve pasaport bu kadar pahali olmasa bence tatil yerleri fiyatları kesin ucuzlar.

Bu arada tatil yerlerindeki yerlerin sahiplerinin profili de bence oralara gidip düzgün is yapacak kisi potansiyelini öldürüyor. Yunanistan'da ben bu tarz şeyler pek duymadim orada yasayanlardan.

Bu arada yunanistan yunanlilara da o kadar ucuz gelen bir yer değil benim bildiğim (orada yaşayan akrabalar acayip ucuz böyle para patlatiyoruz demiyor). O yüzden Türkiye'nin bize pahali gelmesi gibi yunanlilara sormak gerekir gerçekten doğru cevap almak için.

logisticsmanager

Adamlar ucuz hizmet vermiyor ki. Mantıklı fiyatlandırma yapıyor. Daha bugün haberi çıktı adana kebap maliyeti 40 tl diye.

numlock

Ucuz değil paranın karşılığını veriyor. bizdeki gibi kazıklama kültürü yok. o yüzden gidiyor millet.
ücra bir plajdaki tek restoran ile marketteki bira arasında 2-3 euro fark oluyor en fazla. bizdeki gibi 5 katı değil.

merhum

Adamların yüzlerce adası var, en azından deniz ürünlerini ucuza malediyorlardır diye düşünüyorum.

parka

Bizim esnaf gibi yamyam değiller. Bizde 20 lira maliyeti olan şeyi 500 liraya satma peşindeler. Ama ordaki esnaf 20 liralık şeyi ya 80 e satıyor ya da 100e.

Bütün sebep bu

limonlu eksi

Yunanistan'da <3 olmasi bile basli basina yeterli bir gerekçe.

Yourcousinmarvinberry

Ticaret ahlaklari var diye tahmin ediyorum.

Ha bir de tick vermemissin ama hububrad+1

Kittie
1

mobil görünümden çık