Bu tipler neden birisinin kapisina koyup zile bas kac mesela yada git guvenlige birak kaldirimda buldum de kaç. Neden cope atiyor yasayan bebegi mantik kuramiyorum.

Bebegi gormeseler cop aracinda makinaya giricek ezilicek misal?


 

Mantık kuramamalısınız zaten, sağlıklı düşünememek böyle bir şey. Bu tür olaylar olağan değil. Bunu anlamlandıramıyor olmanız beklenen ve olması gereken şey.

1978 yılında Jonestown'da 918 kişi, bir kişinin, bir tane kült liderinin sözlerinde mantık bulduğu için çoluk çocuk siyanür içerek intihar ediyorlar. Kimse de "ya biz ne yapıyoruz" demiyor. Bu olayın ses ve video kayıtları da internette var bu arada.

Sosyopatlar, psikopatlar için de geçerli bu. Sağlıklı bir kişinin bu tarz bir düşünce akışını anlamıyor olması doğal. Sorun anlayabildiğiniz noktada başlıyor.

akhenaten

İşte ezilsin görülmesin anlaşılmasın diye çöpe atıyor

jülsezar

Her doğuran sağlıklı bir zihne sahip olmuyor. Kendi doğurduğu bebekten korkup kaçan var. Bir de bebeği insansan görmeyen de var. O kadar anlamsız buluyor ki insan olmayı, kendini bile değerli bulmuyor bir insan olarak. Bebeklerin de anlamı olmuyor filan. Çok fazla doğuranlarda olur bu.

muhayyer divan

Üzerine düşünüp anlayabileceğimiz bir psikolojide değiller. Neler yaşadıklarını bilmiyoruz. Ne şartlar altında gebe kalındı, neden gizlemesi gerekti, insanların onca takviyeyle destekle zorlandıkları bir şeyi kimseye belli etmeyecek şekilde yaparken ne acılar çektiklerini anlayamayız.
Bu konular oturduğumuz yerden yorum yapabileceğimiz ve insanları yargılayabileceğimiz konular değil.
Her şey olması gerektiği gibi giderken bile doğumdan sonra psikolojisi alt üst olmuş insanlar varken bir de bu zor şartlarda bunları yaşamış biri için özellikle biraz daha dikkatli konuşmak lazım bence.

mutekebbir

Çünkü ülkede bu konuda eğitim verilmiyor, verilmeye çalışıldığında da tabu olarak görülüyor ve ayıplanıyor.
Çünkü ülkemizde, bazı ülkelerdekinin aksine, bebekleri güvenli bir şekilde bırakabileceğin kutular bulunmamakta.
Çünkü ülkemizde bu kutular olsaydı bile haddi olmadığı halde kamera kayıtlarından bırakanı bulup ayıplayacak, ifşa edecek yobaz insanlar çok fazla var.
Çünkü ülkemizde doğurduğu bebekle bağ kuramamayı, istememeyi normalleştiremiyoruz. Bunu çok ayıp, günah, iğrenç bir şey olarak görüyoruz.

Toplumun büyük bir çoğunluğu kürtajı günahlarken, aynı çoğunluk "bebeği istemiyorduysan doğurmayacaktın" da diyor.

Bu saydıklarımın olmadığı "refah" ülkelerinde bile anneler doğum sonrası depresyon nedeniyle bebeklerine zarar verebiliyorken, bir de bizim şartlarımız bu psikoloji üzerine eklendiğinde, ortaya böyle kaotik sonuçlar çıkıyor.

nolmus yani
1

mobil görünümden çık