Saçlarıma ombre yaptırdıktan 1 hafta sonra tatile gittim. 5-6 gün boyunca saçım hem tuzlu hem klorlu suya maruz kaldı. Bir de salak gibi kendi şampuanımı yanıma almamışım ve otelin doğru düzgün köpürmeyen şampuanını kullandım.

Saçlarım rezalet durumda şu an, uçları barbie bebeklerin karman çorman saçları gibi oldu. Kuaförüme sordum keratin bakım yapalım dedi ama bunu yapmadan kurtarabilir miyiz sizce? Evde duş öncesi maske falan kullanıp hızlı sonuç aldığınız neler var? 20-25 gün sonra tekrar deniz suyuyla buluşacak saçlarım. Gitmeden toparlamak istiyorum.


 

aynı durum değil ama maya maskesi aşırı besliyor, canlandırıyor.
belki denemek istersiniz.

"1 ölçü kuru maya
3 ölçü ılık süt/su ile hazırlayabilirsiniz. Saçlarınız kuru ise sütle hazırlamanızı öneririm.
Hepimizin saç yoğunluğu ve uzunluğu farklı olduğu için ölçü kabıyla ilgili tercihi yine size bırakmayı tercih ettim. Kıvam konusunda öneri isterseniz, şampuan kıvamı kolay uygulama için ideal.

Saç diplerinize bu karışımı uyguladıktan sonra çabuk kurumasını önlemek açısından streç film ile saçlarınızı sarmanızı öneririm.

Maya maskesi ne kadar bekletilmeli?
Saçta daha uzun süre bekletebildiğimiz maya maskesi, cilde uygularken biraz tedbir gerektiriyor. İlk kez deneyecekseniz 5 dakika ile başlamanızı öneririm. sonraki uygulamalarda 20 dakikaya kadar çıkmayı deneyebilirsiniz. Saçınızdaki ilk denemeyi de yarım saat ile sınırlamanızda fayda var. Cildinizin ve saç derinizin tepkisini izleyerek sonraki uygulamalardaki süreye karar verebilirsiniz."

kaynak:

www.kozmikbakim.net

janderzel zartanyan

Açma işleri saçı kurutan şeyler bir de üstüne deniz tuz falan iyice kurutmuşsunuz. Saçı nemlendireceksiniz. Hindistan yağı, argan yağı, bulursanız eğer paketli steam mask denilen maskelerden yapın. Yani saçı neme boğmanız lazım. Uçlara bol bol yağ sürüp örün. Geceden maske yapın, tüm gece kalsın. Kesinlikle saç kremi kullanın. Böyle kuru haliyle taramayın, kırılır.
Ben standart bakım yağı kullanıyorum ama onlar size hafif gelir. Missha’nın saç maskeleri iyidir. Bir sonraki deniz ziyaretinde de uygulamaya devam edin.

ya volna
1

mobil görünümden çık