Kira kontratı benim üzerime. İşletmeyi kapatıp devralan kişi mi yeni şirket aciyoyor? Ya da benim işletmem üzerinden mi devam ediyor? İlkinde kira kontratı sorun olur ikincisinde sorumluluk alma..
Ben borç. alacak ve eleman bırakmadan sadece cihaz ve ekipman ve mekanın işletmesini kiralayacagim. Kira kontratında benim işimle ilgili bir detay yok çünkü şahıs firması



 

Ben bu işleri en az bilen ama meraklı bir kişiyim. Ben saçma şeyler yazayım da gelip düzeltsinler;

Kira kontratı işletmenin üzerinedir herhalde. Yani Sonhakan ltd Şti'nin ismi vardır kira sözleşmesinde.
Siz şirketi satacaksınız. Tüm haklarıyla, kira kontratıyla, elemanlarla olan kontratlarıyla, borçlarıyla ve alacaklarıyla.
Sonra karşılılıklı bir sözleşme imzalayacaksınız, "şu tarihten itibaren oluşan şu gibi borçları ödeme sorumluluğu sonhakan'dadır, bilmem ne çeşit borçların sorumlusu maykılnayttır" diye bir sözleşme. Çok daha detaylıdır mutlaka, ben kabaca diyorum.

Yeni bir şirket açılırsa ne kira sözleşmesi, ne eleman, ne isim hakkı hiçbir şeye sahip olmayacağı için size para ödemesi için bir sebep göremiyorum.

michael_knight

Ben ne borç ne alacak ne de eleman bırakmadan sadece cihaz ve ekipman ve mekanın işletmesini kiralayacagim. Kontratlı benim isimle ilgili bir detay yok çünkü şahıs firması

sonhakan

şahıs şirketi değil ticari işletmeyi devrediyorsunuz, kiralıyorsunuz. alt kira veya kira sözleşmesinin devri kiraya verenin izni olmadan mümkün değil.

paintov
1

mobil görünümden çık