Örnegin diger arkadaslarini pek tanimadiginiz bir arkadasinizin ev partisine gittiniz, o tarz durumlardan bahsediyorum. Bazi insanlarda sunu farkediyorum, yeni bir ortama girdiklerinde kimseye gidip benim ismim sudur, sen kimsin falan tarzi diyaloglara girmeden bir sekilde ortamda koyu sohbetlerin parcasi olabiliyorlar. Fakat bunun nasil gerceklestigini henüz cözemedim. Vücut dilimin acik olmasina gayret ediyorum, insanlara gülümseyip merhaba diyorum, arada bir rastgele birisine o kiside farkettigim güzel/ilginc bir detayla ilgili yorum yapiyorum. Hatta bazen ortamda sessiz takilan kisilere de sohbete dahil olmalarini saglayacak sekilde X'i nerden taniyorsun tarzi falan sorular soruyorum, olur da benzer bir soru duyarsam monotonlasmadan samimi sekilde cevapliyorum ama genelde bekledigim etkiyi tam yaratmiyor bunlar. Ayrica sanki insanlar benden bir tik cekiniyor gibi bir hissiyatim var. Bunu asmak icin neler tavsiye edersiniz?
"Bazi insanlarda sunu farkediyorum, yeni bir ortama girdiklerinde kimseye gidip benim ismim sudur, sen kimsin falan tarzi diyaloglara girmeden bir sekilde ortamda koyu sohbetlerin parcasi olabiliyorlar. Fakat bunun nasil gerceklestigini henüz cözemedim."
Çok basit, ya iki kişi sizin hakim olduğunuz bir alanda konuşurken ya da dedikodu çevirirken konuya balıklama dahil olacaksınız. Eğer dahil olacak bir konu bulamıyorsanız o ortam sizlik değildir, bu da mümkün. Bahsettiğiniz şeyi yapabilen insanlar bunu her yerde yapamıyordur zaten, kendilerine uygun olan belli ortamlarda yapabiliyordur.
Bahsettiğim örnekteki gibi bir durumda zaten kendinizi tanıtıp konuşulan konunun hararetini söndürmemelisiniz. Kendinizi falan tanıtmaya kalkarsanız ters teper zaten, millet konuyu mu konuşsun sizin yarışmaya nereden katıldığınızı mı dinlesin. Gerekirse sonradan tanıtırsınız kendinizi. Dalın konuya.