Bana epey bağlı, zilli bir kedim var. Oyun arkadaşı da olduğum için her akşam en az 1 saat, gece de bir yarım saat kadar oynuyoruz.

1. Seçenek
- İstanbul'da kendi evinde. Ev sıcak, bunaltıcı. Kedi çok etkileniyor gibi görünmüyor, serin bir yatak hazırlamaya çalışıyorum ama bırakıp gidiyor. Evde çok fazla serin yer de aramıyor, her zamanki yerinde yatıyor (banyo vs daha serin) ama içim hiç rahat etmiyor. Çünkü ben hareket ettikçe terliyorum. Yine aynı düzende oyun oynayabiliyoruz, sıcaklar hareket rutinini etkilemedi.
- İstediğimiz kadar oyun oynayabiliriz çünkü ben varım.

2. Seçenek
- Ankara'daki ailemin evi gayet serin, annem uzun kollu ile duruyor evde o kadar serin.
- Ben orada değilim, oyun arkadaşı yok ama annemle babam oradalar. Mamasını suyunu tuvaletini vs hallederler ama benim kadar özenli bakmazlar tabii.

Bu sıcaklar biraz hafifleyene kadar kedimi Ankara'ya bıraksam daha iyi mi olur?

Cevaplar sonrası gelen edit: Tamam bende kalıyor, herkese teşekkürler :)

 

kediler sıcağı sever öncelikle bunu bilin. kışın kaloriferin dibine, yazın da balkonda güneşe yatar bizimki. sizinle mutlu gibi bence bozmayın. siz de mutlusunuz gibi.

neira

@neira Benimki kışın kaloriferi hiç sevmiyor :/ Yaz kış hep aynı yerde severek yatıyor ama ben evde bunaldıkça ve sıcaktan kafayı yiyor gibi oldukça kedişe üzülmekten ne yapacağımı şaşırdım.

silverleaf

Seninle kalsın. Kediler kendi evlerinden, kendi benimsedikleri anne/ babalarından ayrıldıklarında mutsuz oluyorlar. Stresli ve endişeli hissediyorlar.

rock n roll

1

elorelia

Seninle kalsın bence de. Ben de vicdan yapıyorum çok sıcak diye ama yapıcak bi şey yok. Uyuyor zaten boyna.

turuncu tonlarda

net 1 her zaman 1
bizimki bu sıcakta gidip cehennem gibi sıcak kurutma makinesi çalışırken üzerine yatıyor.
ek olarak herhangi biri veya veteriner bile dese kedinizi traş ettirmeyin.

eja

@eja Kedimi acil tıbbi bir gereklilik için olmadığı müddetçe tıraş ettirmeyeceğim :)

silverleaf

Strese girer ve ailenizin evinden firar edebilir, bence yanınızda kalsın

kimlanbu

@kimlanbu Aslında ailemin evine de yabancı değil, 2 ayda bir gidip 1 hafta kadar kalıyoruz 3-4 senedir, alıştı iyice. Kendi evinde olduğu kadar rahat değil tabi ama tanıdık bir ev. Başka türlü olsa bırakmayı da hiç düşünmezdim zaten. :)

silverleaf

Kedilerin tüyleri izolasyon görevi görüyor zaten. Bizim sıcaktan şıp şıp terlediğimiz yerde onlar ferah ferah hayatlarına devam ediyorlar. Burada kediye yapacağınız en büyük destek düzenli olarak tüylerini tarayıp ölü tüyleri temizlemek.

Ayrıca yaz aylarında kediler daha çok kendilerini yalar. Bu da sıcak havada tükürüklerinin vücudundan buharlaşmasını sağlayarak serinliği artırır. Su tüketiminde de problem yoksa onun keyfine diyecek yoktur :)

desdenova34
1

mobil görünümden çık