Kimi okuduğu kitabı özet çıkarır, kimi gün içinde aklına gelenleri bir iki kelimeyle not alıp günün sonunda birleştirir, kimi her sayfanın başına bir kelime yazıp altına çağrıştırdıklarını yazar. Sizin kendinize has bir yazma tekniği var mı?

Teşekkürler.


 

sözlük harici bir yazma aktivitem yok. (günlük, şiir, hikaye vs)..

sözlükte doğaçlama yazıyorum ama bazen önceden hazırlanmış oluyor.

bazen, uyumak üzere yatağa girdiğimde yazmayı düşündüğüm bir başlık varsa yazacaklarımı kafamda hazırlıyorum.
bu hazırlık genellikle uykumu getiriyor ve hazırlarken uykuya dalıyorum.

bazen yürüyüş yaparken kafamda hazırlık yapıyorum.

bazen notlar alıyorum telefona.

onun haricinde hazırlanarak yazdığım bir şey yok.

tabudeviren

Şahsi Instagram hesabımdan başka bir Instagram hesabım var. Okuduğum kitapları, izlediğim filmleri vs. değerlendirme yazıları yazarım diye açmıştım yıllardır duruyor. Hatta geçenlerde yine bir yazma girisimim oldu yazamıyorum. Yazı yazmak çok zor. Yazarlara hayranım, yazı yazabilen insanlara hayranım. Halbuki çok keyifli olacaktı benim için.

rock n roll

@,rock: önce yazma pratiği ve disiplini kazanmak gerekiyor sanırım. Zihin akışı bir şeyler ciziktiricem ben başta. Dünyanın en saçma şeyi olabilir ama yolu gösterecektir.

sekizdokuzon

Tekrar yazmayı deneyeceğim. Mükemmeliyetçi bir kaygıdan uzak, akışa bırakıp yazacağım.

rock n roll

Geçen ay Wattpad kitabı yazdım bfhjg onda bile bir noktada akışa giriyordum, böyle bir rahatlama yok. Bütün gün düşünmekten kafatasım ağrıyor benim, bir şey yapmam lazım zihinseli gibisine. Makina ısındı.

sekizdokuzon

Aslında konuşmakla yazmak farklı. En iyi bildiğim dil ana dilim ama yazı yazarken zorlanıyorum. Konuşurken iyiyim yani iyi ifade ediyorum kendimi ama bir kitap değerlendirme yazısı yazamadım yıllardır :)

Burada sorulara cevap verirken de sıkıntı yok ama kitap farklı. Belki de mükemmel böyle kusursuz yazmaya çalışıyorum o yüzden olmuyor.

rock n roll
1

mobil görünümden çık