Çok fazla şey söyleniyor ama bire bir deneyimleyenlerin yorumlarını almak istiyorum. Diğer platformlara göre avantaj ve dezavantajları nedir size göre? Son dönemde daha müşteri yanlısı bir tutum izlemeleri satıcıları gerçekten mağdur ediyor mu?




 

Bana göre en büyük avantajı mobil uygulaması ve panel kullanım kolaylığı. Mobil uygulamadan ürün dahi yükleyebiliyorsunuz, tüm süreçlere anında müdahale edebiliyorsunuz. Ürün/sipariş sorularına, stok güncelleme konularında bu hız önem kazanıyor.
Trendyol panelde baya kolay ürün yüklemek. Hepsiburada, N11, Pazarama'ya ürün yüklemek ciddi zorlu bir süreç. Stok güncelleme vs yine sıkıntılı. Ayrıca bu pazaryerlerinin mobili kötü, ki Pazarama'nın daha satıcı için mobil uygulaması dahi yok.
Trendyol'un genel olarak eğitimleri, canlı desteği, müdahalesi daha hızlı diğerlerine nazaran. (Tamamen iyi demiyorum, diğerleri ile kıyasladığımda)
Onun dışında Trendyol ciddi manada satıcıyı mağdur ediyor, mesela kargoda bir sorun yaşandığında, kargo kaybolduğunda, yanlış kişiye vs teslim edildiğinde direkt alıcıya ücret iadesi yapıp kendisi aradan çekilip sorunu sen çöz diyor. Kargo ile anlaşma yaptığı ve öncesi süreci kendisi yönettiği halde sonunda sana atıyor topu. Ha bu hepsinde aynı aslında politika böyle ama baştan bilmekte fayda var.
Hepsiburada hakedişi diğerlerinden daha geç yatırıyor, sanırım 35 gündü süresi. Açıkçası hiçbir pazaryeri iyi değil, komisyon kargo reklam vs derken satış ücretinin tam yarısını yatırıyor neredeyse. Ama şu aşamada en iyisi Trendyol, trafiği fazla çünkü.
Bu işe başlayacaksanız önceden tüm araştırmanızı güzelce yapın derim naçizane. Facebook grupları "60tl'lik üründe satıcıdan niye kargo kesiyor" diye sorup altı ay sonunda bırakanlarla dolu.
Bol satışlar dilerim açarsanız.

hayalhayal
1

mobil görünümden çık