ben kadin kisisiyim, 3 ay once bi adamla cok kisa bir flort donemim oldu (2 hafta). bizim flort doneminde bir dogum gunu partisinde cok yakin bir kadin arkadasinin dizine yattigini ve el ele tutustuklarini gorunce icime bir kurt dustu. iliskiler o kadar boka sarmis durumda ki, "ben flort ediyoruz zannederken adam beni fuckbuddy olarak mi goruyor acaba, bunlar friends with benefits olabilir mi" sorulari beynimi kemirmeye basladi ve dayanamayip kendisine sordum. bana verdigi cevap ozetle "ben arkadaslarimla fiziksel olarak yakin olmayi seviyorum, kimsenin beni bu konuda kisitlamaya calismasina tahammul edemem, senin bunu sorman beni rahatsiz etti, kiskanclik yapabilecek biri oldugunu dusunmeye basladim" vs. bu konusmadan 3 gun sonra, ben kendisine karsi asiri yukselmisken (ya da beni asiri yukseltmisken diyelim), bir anda tepeden asagi birakti; once birkac gun ghostladi, sonra ben ne oldugunu anlamak icin konusmak isteyince bana o klasik "sorun sende degil bende, su anda ciddi bir iliski istemiyorum, sen belli ki benden cok hoslaniyorsun, ben seni uzmek istemem, arkadas kalalim" konusmasini yapti.

ben son 3 ayi yasadigim bu hayal kirikligini atlatmaya calisarak gecirdim. bazi donemler gunlerce evden cikmayarak kendime gelmeye calistim, bazi donemler gunlerce partileyerek kafami dagitmaya calistim. kisacasi iyilesmek icin her seyi denedim. (bu donemde kafa karistirici bir sekilde benimle hala ilgilendigini dusundurecek bir suru davranisi oldu, biraz da o yuzden bir turlu toparlanamadim, iki ileri bir geri...)

gecen hafta sonu ortak bir arkadasimizin evine davetliydik ve orada baska "cok yakin bir arkadasiyla" sarmas dolas oturduklarini gordum. normalde de birbirlerinin kucagina oturmaya varacak kadar yakin fiziksel temasa girdikleri icin hemen emin olamadim ama sonra opustuklerini tesadufen gordum maalesef. 2 yillik bu "cok yakin arkadasi"yla, bana iliski istemiyorum dedikten 3 ay sonra sevgili oldular. her gun baska bir kadinla gorsem canim bu kadar yanmazdi.

iyiyim, bir sorun yok gibi davranmaya calisiyorum ama iyi degilim. bir suru ortak arkadasimiz ve haftada 2 gun gorusmemize yol acan ortak noktalarimiz var. onu hayatimdan cikarmak, sevdigim baska bazi seyleri de cikarmak anlamina geliyor (hatta sosyal hayatimin yarisindan vazgecmek anlamina geliyor). ama gozlerimin onunde birbirlerini seviyorlar :p ve bu bana cok agir geliyor.

civi civiyi soker deyip kendimi baska birinin kollarina mi atsam, eve kapanip kafayi mi resetlesem, daglara cikip bacaklarimda derman kalmayana kadar yurusem mi, anneme gidip dizine mi yatsam napsam bilemiyorum. bi aglasam rahatliycam belki ama aglayamiyorum, tek hissettigim ofke.
okudugunuz icin tesekkurler.

 

çivi çiviyi söker...

geçmiş olsun.

gabe h coud

Sana üç ay eziyet etmiş, o kıza iki yol eziyet ettikten sonra -belki- sevgili olmuştur. Bu model böyle. Ya iki senelik kızın yerinde olsaydın?

sekizdokuzon

Bence bir şükür namazı kıl.

sekizdokuzon

Adam hikaye anlatmis. Boyle pozlar yaparak skor yapma pesindedir. Ozguvenli, sert erkek tripleri yapmis. Annene git en iyisi.

mbond

Yaş kaç?

Ortak noktaları sal. Yeni ortak olmayan noktalar bulursun. Görme onları.

Çivi çiviyi söker +7

abuzer

Böyle insanlari nerede buluyor ve nasıl böyle hikaye anlatacak kadar vakit ayırıyorsunuz merak ediyorum.

Tencere kapak ilişkisi gibi geldi bana. Ayrıca ghotmost da ne hala anlamıyorum böyle anlatılan ilişkileri de samimi bulmuyorum.

pavlis

@pavlis ghostmost ne umarim hic anlamak zorunda kalmazsiniz.

make a wish

Kimin bizde nereye temas edeceğini bilemeyiz. Bu üç ayda da olur, bir günde de. Biz yanındayız bacım. En doğru şekilde, kendin hakkında bir şeyler öğrenerek çıkacaksın bu süreçten.

sekizdokuzon

adamı ve diğer kadını boşverin. kendinize dönüp neden böyle kaçıngan, çelişkili ve lakayt davranan birine alan açıyorsunuz, sizin iç dünyanızda bu hangi duygularınıza/isteklerinize/zaaflarınıza/ihtiyaçlarınıza karşılık geliyor, bunun üstünde kafa yorun. sonra bulduğunuz yanıtların üzerinde çalışın, değiştirin, dönüştürün, iyileştirin. yoksa bu adam gider diğeri gelir ve siz hala böyle kaçıngan bağlanma şeması olan kişilere emek harcamaya devam edersiniz.

ezcümle, burda özne adam değil, sizsiniz. adam gayet net kendi duruşunu ortaya koymuş çünkü birkaç hafta gibi kısa bir sürede.

Phoebe

2 haftalık bir flört için nasıl bu kadar ağır travma yaşıyorsun ki? belli ki adam orası burası oynayan, kaypak bir tip. seni de fuckbuddy (fuckbody değil) görmüş muhtemelen. böylelerini nasıl buluyorsunuz hayret ediyorum doğrusu.

neyse, çivi çiviyi söker diyip de başkasının kollarına atlamaya çalışırsan daha ağır depresyon geçirebilirsin. sosyal ilişkilerini ayarlamaya çalışacaksın. ayrıca ısrarla o adamla görüşmeye çalışan arkadaşlarını da hayatından yavaştan çıkarmaya çalışsan iyi edersin.

false pretension

Ben yazınca tiklenmiyor başkaları aynısını yazınca özelden el ayak opuluyor(hissediyorum). Öyle olsun.

pavlis

@false pretension duzelttim, tesekkur ederim.

make a wish

@pavlis tamam hadi tikledim :) ama yorumunuzu gereksiz agresif buldugumu belirteyim

make a wish

Gerçeklerin acılığı daha doğru olur

pavlis

Prim vermeyin şöyle adamlara ya. Her yer böyle adamların umut verdiği sonra da onları unutamayan kadınlarla dolu. İçten içe sinirlisiniz ama aklınız onlarda kalıyor.

Evrimsel bir şey maalesef. Başka insanlar (mümkünse daha düzgün, ne yaptığını ne istediğini bilen, tek eşli) bulun onlarla vakit geçirin.

Elin doyumsuzu ile ne uğraşıyorsunuz. Sizin bir şeyinizi beğenmemiştir sadece yanında tutuyordur. Sorsanız ilişki istemezler her haltı yerler ama daha iyi bir seçenek olduğunda da ilişkiye başlarlar.

O yüzden (yaaa kızım ben ilişki insanı değilim üzerim) lafları biraz "yersen"

ananiyimioguz

Valla bana kızacaksınız ama siz kadınlar böyle yavşak piç adamlara nasıl aşık oluyorsunuz anlamıyorum. Adam senle 2 hafta takılmış sonra başka bir kadının dizine yatmış, el ele tutuşmuş sonra ondan sıkılmış 2 yıllık yakın arkadaş dediği kadınla sevgili olmuş. Adam piçin teki işte skor peşinde seninle sevgili olsaydı seni basbaya aldatacakmış başka kadınlarla.

komando kani var bende

Bu arada Güllü dinle, ağla boşver. Ayıbı yok.

sekizdokuzon

Doğrudan cevap vereyim adam seni manipüle edip kullanmaya çalışmış kafalayamayınca da yol vermiş

Üç ayda bu kadar bağlanıp hayat tarzlarınız ve ilişkilere bakışınız bambaşka, bu kadar üzülmen onunla birlikte kafanda kurguladığın ideal gelecek ve duygusal ihtiyaçların yüzünden

Birbirimize apaçık uygun değildik, bu üzülmem niye diye sorup hayata devam et, kendine uygun bir sonraki kişiyi daha erken bulma imkanın oldu artık

grimavi

@komando kani var bende hayir ya neden kizayim, gereksiz agresyonu bile tolere etmisim :) hemen aciklayayim yavsak adamlara neden prim veriyoruz. birinci sebep: bilmiyoruz arkadaslar adamin yavsak oldugunu? 2 haftada kim kimi ne kadar taniyabilir? hoslandigimiz bir adama iyi gitmesini umarak onu tanimak icin sans veriyoruz, iyi gitmiyor. bunun sucu da mi bizde? ikinci sebep: yavsaklarda biraz seytan tuyu oluyor galiba.

make a wish

Şeytan tüyü mü? ağzı çok mu laf yapıyor bilemiyorum her neyse. böyle bir adamdan kurtulduğuna şükret bence. hiçde moralini falan bozma. şu dünyada 60-70 sene yaşayıp yok olacağız. mutlu olmana bak derim.

komando kani var bende

Çok şaşırdım sonda söylediğinize. Çivi çiviyi sökmez. Bakın kendiniz bunun mağdurusunuz zaten. O birlikte olduğunuz kişi çivi çiviyi söker demiş sizin güzel zamanınızı çalmış. Neyse ki çabuk kurtulmuşsunuz ancak yine de yaşadığınız kötü hislerin haddi hesabı yok. Neticede ne sizle mutlu oldu ne de siz onla. Hiçbir işe yaramadı, çivi çiviyi falan sökmedi üstüne düzgün çiviyi yamulttu, ki yamulan çivi siz oluyorsunuz.

İnsan hayatta tek başına mutlu değilken başka biriyle mutlu da olamaz, başka birini mutlu da edemez.

Bakın siz yanlış bir insanla bir ilişki yaşamışsınız. Bu kişi sizi kendi katlanamadığı duygular için bir dikkat dağıtıcı olarak kullanmış. Siz neden bunu başkasına yapasınız? Bunu yapmanın sizi tatmin etmeyeceğini ve duygularınızı daha da yıpratacağını şimdiye kadar anlamış olmalıydınız. İlişki istiyorum diye başlanan ilişkiler yürümüyor. Bir insanı tanırsınız, seversiniz sonra ilişkiniz yanında eşantiyon olarak doğar, bu tür ilişkiler yürüyor. İlla birileriyle vakit geçireyim diyorsanız bir ilişki oluşturup sözler vermeniz gerekmiyor.

Sizin yapacağınız aklınızdan bu olayı çıkarmak, unutmak, hayatınıza dalmak ve eğer bu süreçte hoşlandığınız biri denk gelirse o zaman düşünürsünüz. İlişkilere çoğu zaman evde bulunması gereken bir gereç muamelesi yapılıyor ancak ilişkiler daha ziyade mantar gibi. Gerekli ortam oluşursa her yerden bitebilir. Bilemezsiniz.

Aramayı bırakın, sakinleşin, hayatınıza devam edin.

Bir de bence şunu hiç akıldan çıkarmamak gerek. Eğer ilişkide fark ettiğiniz şey bir anda midenize bıçak saplanmış gibi bir hisse yol açıyorsa o düşünceniz muhtemelen doğrudur. Bu sanırım hayatta kalma içgüdüsü kadar derin bir şeyle bağlantılı. İnsan fark ediyor. Bu tür hislerinize güvenin. Ayrıca insanlar sizin söylediğiniz tarzda şeylere sinirlenerek tepki vermezler, sırf sinirlenmesinden belliymiş aslında olay.

akhenaten

3 ay??? neden bu adam bu kadar önemli, ne onu bu kadar unique yapıyor senin için, bunu düşün bence.

deartheodosia

Çivir çiviyi söker gibi bir hata yapmamanı umarım.

numlock

2 haftalık flörtü bu kadar mesele etmek sorun flörtte değil sende dedirtiyor. Haliyle biz burada ne dersek diyelim fikrin değişmeyecek, o yüzden acısını çekmen ve bir noktada aydınlanman gerekecek; değiyor mu bu adam için diyeceksin.

Çok derinlere inersek özdeğer ve özgüven eksikliği, kaygılı bağlanma gibi konularda bir şeyler okuyup kendini tanıma yönünde farkındalığını arttırabilirsin.

Bruce

çivi çiviyi söker de burada silsileli şeyler de yok değil.

baldan kaymak
1

mobil görünümden çık