Haftada kaç saat dinliyor, neler dinliyorsunuz? Eskilere devam mı, yeni grupları takip ediyor musunuz? Hangi zamanlarda dinliyorsunuz; ofkeliyken, yorgunken, eğlenmek isterken?

Teşekkür ederim.


 

Ortaokul Hard Rock , Heavy Metal
Lise Hard Core, Industrial, Death (Death ama çok anlamadan)
Fakülte Progressive ve arkadaşları

Olarak gidip bi 10 sene kadar trip hop, depeche mode, younger brother gibi efendi elektronik gruplar ile ara verip son bir kaç senedir eskilere dönmece mevcut.

Yeni grubu bırakın eski grupların yeni albümlerini bile çok şeyedemiyorum sanırım.

İcra olarak da lise zamanları çok sert olmasa da metal türevi çaldığımız bi grup vardı ondan sonra da sanırım en sertli grubum indie/brit yapan bi gruptu.

Yaş:36

hedep

10 yıl önce metallica, dio, judas biraz

digits

Spor salonu haricinde arada işe giderken arabada sabah. Onun dışında çok değil.

Yorgunken falan hayatta dinleyemem kafam almıyor.

logisticsmanager

Eskilerden devam ediyorum yenilere bakmıyorum. Eskisi kadar çok dinlemiyorum. Motivasyonum düştüğünde, zor bir iş yapmadan önce enerji/gaz versin diye dinlediğimi fark ettim. Mesela temizlik yaparken Amon Amarth dinlerim hep:/

Amaranta ursula

Metal müziği genelde spor salonunda-öfkeliyken-yorgunken dinlerim, şu an mesela full İdles dinliyorum, yorgunluğum azaldı sayesinde.

System Of A Down-Sepultura-Kreator-Bullet For My Valentine-Rammstein-İdles vs listemde olur.

blue rebel motorcycle club

genelde yeni. Ben her akşam dinliyorum, bişeyler yaparken de açık oluyor günde 3-5 saati olabilir.

Ben her tür duygu için metal tercih ediyorum. Sinirliyken veya enerjikken Decapitated, Bloodbath, Revocation, Protest the Hero vs.

Sakin zamanlarımda progresif metal çok severim. Yıllardır Haken, Between the buried and me, Leprous, Thank you scientist, daha eskilerden Symphony X, Nevermore vb. çok dinlerim.

Son zamanlarda daha jazz-vari Cosmosquad, King Crimson, The Aristocrats, Nick Johnston, vs. dinliyorum.

Sanırım yeni dediğim gruplar 2010'lara yakın kurulmuş gruplar yani Leprous vs mesela. Çok iyiler. Eski diye düşündüklerim 90'larda kurulmuş olanlar. Fakat şey, bu grupların 2020'ye yakın albümleri bayağı başarılı. Revocation, Haken falan mesela. Düz heavy metal dinleyen için o big four'un falan yeni albümleri heyecan vermiyordur sanırım ama progresif metal ve deathmetal camiası baya hareketli bence.

edit: Fleshgod Apocalypse'i nasıl unuturum. Ayrıca geçenlerde Rivers of Nihill'i dinledim sevdim gibi, Archspire da güzel. Bunları bilerek telaffuz ediyorum belki birileri açıp dinler.

nhk ni youkosu

kendimi tanıyamadığım zamanlarda iyi geldiğini düşünürdüm. sonra farkettim tüm müzikler öfkemi de hüznümü de arttırıyor. çok yorgunsam dinlenmek için dinliyoruö. ama metal değil. çocukluktan, ergenlikten aşina olduklarımı.

geveze yazar

Winston Churchill'e atfedilen ama doğruluğu konusunda şüpheli olduğum bir söz var "Gençken solcu olmayanın kalbi, yaşlanınca solcu olanın aklı yoktur." diye.

Burda solcu olmak yerine metal dinlemek koyuyorum ben :/ ortaokul ve lisede dinlerdim ama öyle çok da gurme değil işte metallica, rammstein falan birkaç grup. Hâlâ arada canım çekince açarım da eskiye göre çok nadir. 28 yaşında yaşlandım da denebilir kafam kaldırmıyor artık shdhdh

nundu

yeni gruplari takip etmem ama eskileri her haftada bir miktar dinliyorumdur.

eglenmek, enerji bulmak, kafa dagitmak

robert bosch

eskisi kadar yakın değilim. yeni grup takip etmem ama nihayetinde kürkçü dükkanım da metal. dönüp dolaşıp dinlediklerim genelde tool, iron maiden, pain of salvation, orphaned land ve deftones.

hrskrs

Pain of Salvation <3

sekizdokuzon

Eskisi kadar sert olmasa da lise ortalarindan beri yaklasik 20 yildir progresif metal ve thrash dinliyorum, hic arasiz hemen her gun dinlerim. Ozellikle isten eve gelirken arabada cok iyi kafa dagitmaya yariyor. Bu ara galiba en cok gojira dinliyorum. Nhk ni ile acayip ortak bi listemiz varmis nerdeyse hepsine +1 diyorum, ozellikle de leprous ve thank you scientist. Between the buried and me’nin 2010lu yillarda yaptiklarini da cok dinliyorum bi de bu aralar.

gibicibicis

Her sabah kesin dinlerim. Eskilere devam, yenileri takip etmek pek içimden gelmiyor açıkçası.
Modum düşük ve yorgunken, spor yaparken, yemek yaparken. Aslında her fırsatta aralara serpiştiriyorum :V

Dio
Blue Oyster Cult
Judas Priest
Metallica
ilk akla gelenler.

lüzumsuz adam
1

mobil görünümden çık