[q]
(6) 

Mısır vizesi

tchuck #1586032
Şuan vize isteniyor mu? Sharm el shayk için dğeil de genel mısır için ama.

Kesin bilgisi olan var mıdır?


 

Mısır'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşları İçin Vize Koşulları

Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının her türlü seyahatleri vizeye tabidir. 20 yaş altı veya 45 yaş üstü vatandaşlarımız vizelerini Mısır’daki havalimanlarından da 20.-ABD Doları karşılığı alabilmektedir.

NOT: Türkiye’den herhangi bir Mısır Temsilciliğinden vize alan vatandaşlarımızın güvenlik numaralarının olup olmadığını kontrol etmeleri önem arzetmektedir. Güvenlik numarası olmadan Mısır’a seyahat eden vatandaşlarımız, ülkeye giremeyip Türkiye’ye geri dönmek zorunda kalabilmektedirler.

Ayrıca, son dönemde karşılaşılan çeşitli güçlükler nedeniyle, Mısır'a seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini, Mısır'daki havalimanlarından temin etmek yerine, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği'nden veya İstanbul Başkonsolosluğu'ndan almayı tercih etmelerinin herhangi bir sorun yaşanmaması bakımından yerinde olacağı düşünülmektedir. Diğer taraftan, Mısır makamlarınca vize başvurularının sonuçlandırılması 1 ay sürebilmektedir

bir diğer resmi site şunu yazmış:

ısır'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine
Vize Statüsü:

Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamillerinin 90 güne kadar olan turistik seyahatleri vizeden muaftır.

Mısır’da umumi pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulanmaktadır. Mısır, 20 yaşından küçük, 45 yaşından büyük vatandaşlarımıza sınır kapılarında bir ay oturumlu giriş vizesi vermektedir.

1 Nisan 2022 itibaren geçerli olmak üzere, Güney Sina Vilayeti havalimanlarına (Şarm El Şeyh Havalimanı) ve limanlarına gelen ülkemiz vatandaşlarına, Akabe Körfezi ve St. Catherine bölgesine ziyaret mührü bulunan ve Dahab Nuweiba, Şarm El-Şeyh, Saint Catherine, Taba şehirlerinde bulunmaya izin veren 15 günlük turizm vizesi verilmektedir. Bunun için gidiş-dönüş uçak bileti, onaylanmış bir otel rezervasyonu ve 2.000 ABD Doları’ndan az olmayan yeterli nakit veya kredi kartı taşımaları şartı aranmaktadır.

Mısır’a Para Sokulmasında/Mısır’dan Para Çıkarılmasında Dikkat Edilecek Hususlar:

Mısır’a girişte 10.000 ABD Doları üzeri veya eşdeğer dövizin gümrük yetkililerine bildirilmesi gerekmektedir. Mısır’dan çıkışta ise en fazla 5.000 Mısır Lirası ve 10.000 ABD Doları’na izin verilmektedir. Çıkarılan döviz tutarı 5.000 ABD Doları’nı aştığı takdirde bildirilmesi talep edilmektedir.

Saat farkı: Mısır’da kış saati uygulanmakta olup, Mısır Türkiye’den bir saat geride bulunmaktadır.

basond

Ben de bu yazılar yüzünden sormak istedim. Her şey birbiriyle çelişiyor. Bi pratik bilgi bulabilsem keşke

tchuck

Dışişlerinin resmi sitesindeki duyurulara bakın veya alakalı ülkenin konsolosluk sayfasına bakın.

doharkoman

bu sene ocak ayında kahire'ye gittim. vize kapıda 25usd idi.

zakk

sharm vizesiz, başka şehire geçecekseniz vize ihtiyacınız var. uçaktan indiğinizde alıyorsunuz. 25 dolar. bankadan almaya çalışın turizm acenteleri daha pahalıya satıyor.

sadece sharm al seyh'te deniz kum güneş diving yapacağım derseniz vize ihtiyacınız yok.

piramitleri luxor'u göreceğim derseniz vize almanız gerekiyor fiyatı 25 dolar parayı ver yapıştırıyorlar pasaporta.

uçak biletiniz sharm'a değilse vize almanız gerekiyor yani kapıda. geçen sene gittim kesin bilgi.

kveldulv

Benim gördüğüm iş için de gidilse herkes turistik geldim diyor, 25 dolar'ı verip bir vize alıyor. Vize dediği de bir sticker.

Öncesinde bir şey yapmana gerek yok.

Sadece uçakta bir kağıt veriyorlar, adını uçağını yazıyorsun filan.
Aynısı dönüşte de var. Tamamen gereksiz bir şey.

Ama yanında kalem götür mutlaka uçağa.

burfak
1

mobil görünümden çık