Bizim peder gitmis kbb doktoruna soylemis kulagimda bisi var surekli tikanik falan temizler misiniz adam tinlamamis.

Kulak kirini kim aliyor kamera vs sokup beyler
Ozele falan mi gitmesi lazim

 

Tabii ki var ama devlettekiler dediğin gibi yok hükmünde takılıyor.

Yourcousinmarvinberry

Bir ay kadar önce Foça Devlet hastanesinde temizlettim.

Mirket

anneminkini temizledi ama öylesine. yıkamadı bile. şimdiki aklım olsa iyi bi yerde temizletirdim.

geveze yazar

@geveze yazarın yazdıklarını okuyunca ilave etme gereği duydum. Kulağa kaçan, tozların, zerrelerin deri atıklarının dışarı atılması maksadıyla vücudumuzun bir savunma aracıdır ve olmalıdır. Kir biriktikçe kulak onu yavaş yavaş dışarı iter ve biz alınabilir yere geldiği zaman alır temizleniriz.
Bazı insanlar aslında yasaklanması gereken o saçma kulak temizleme çubuğu denen saçmalıkla, kir temizlediğini sanıp içerdeki kirleri daha içeri iterek katılaşmasını ve atılamaz hale gelmesini sağlarlar. Bazen de vücut bir sebepten kulak kirini dışarı itemez kalır. Bu durumda bu kirin dışarı çıkarılması için hekim müdahalesine ihtiyaç vardır.
Kulak temizletme dediğimiz olay budur. O yapışkan tabakadan bir miktar içerde kalması kulak sağlığı için zorunludur.
Ayrıca bir zorunluluk yoksa kulak foşur foşur yıkanmaz. Atılamayan kirin alınması yeterlidir.

Sonuç olarak doktora gidip kulaklarımı yıka veya temizle diyemezsin. Sen şikayetini söylersin. Kulağım tıkalı gibi dersin. Boğuk duyuyorum dersin. Doktor aletiyle bakar. Bir kir tıkaması varsa alır. Yoksa almaz.
Kulağın tıkalıysa bunun bissürü sebebi vardır. Östaki borusudur, burundan bile olabilir.

Mirket

KBB alıyor. "Kulağımı temizler misin?" demek yerine "Kulağım tıkalı" ya da tıkanıklık sebebiyle muhtemelen ağrıyor olduğu için "kulağım ağrıyor" diye gitmeli. Tanı değil, belirli tedavi talebi ile gidince tribe girebiliyor bazı doktorlar.

nawar

İki hafta önce kulak tıkanıklığı ve işitme kaybı şikayetiyle arkadaşım doktora gitti, ona antibiyotik tedavisi başlattılar ve doktor sakız çiğnemesini söyledi bu süreçte :) ilaçla geçti

grimavi

kulaklarımda alerji olduğu için belli aralıklarla temizletmeye ihtiyaç duyuyorum tıkanıyor ve açılmıyor.

doktora ilk temizlettiğimde şunu dedim:
-halk arasında bir kere temizletince hep temizletmek gerekiyormuş acaba doğru mu?
+hem evet hem hayır eğer kulak temizlenmeye ihtiyaç duyacak noktaya geldiyse kulak içindekini atamıyordur bu sebeple istesen de istemesen de zamanla tekrar tıkanacak ve sen temizletmek zorunda kalacaksın ben temizledim diye değil senin kulağın yapısı değiştiği için bu olay böyle oluyor demişti.

dediği gibi oldu zamanla tıkanıyor doktora gidiyorum kulağım tıkalı duyamıyorum diyorum bakıyor vakumla çekiyor yeme içme diyetine dikkat et alerji yapan şeyler yeme diyor bu şekilde devam ediyorum.

özet kulak temizletme diye bir şey var doktor bakar ihtiyaç duyarsa vakumla çeker.
sulu yıkamalar falan eski yöntem pek kalmadı dedi doktor vakumla çekiyorlar.

basond

kürdan ucunu biraz törpüleyip kulaklarımı hem kaşıyıp hem temizliyorum. çok iyi topluyor. deliğin çeperlerinde sıyırma hareketi yapacaksınız. ama çok derinlere gitmeyin tabi.

xrated
1

mobil görünümden çık