1 ay önce babamı kaybettik. Annem 5 senedir alzheimer. İki kardeşiz. Ablamla aramız yıllardır başka nedenlerle iyi değil. Neyse cenazede toparladık durumları. Annemin üstüne kayıtlı iki taşınmaz var. Bunlar zaten mirasın konusu değil. Ama ablam annemin vasiligini almış alzheimer kaynaklı, doğal olarak.

Şimdi bütün taşınmazların yarısi anneme, diğer yarıları biz kardeşe. Buraya kadar her şey normal süreç.

Ama tarım arazileri, dükkanlar, evler hep 3 pay oluyor ve diğer tarafın onayı olmadan diğeri satamiyor. İki tarafın da diğer tarafın hakkını alma durumu madden yok.

Ablam bu haliyle kalmasından rahatsiz olmaz. Ama ben istediğim zaman satabilir pozisyonda olmak istiyorum. Kısaca şurası senim burası benim olsun. Rayiç bedeller üzerinden durumu esitleyelim kafasindayim ama tabi annemin payı da olduğu için bu da mümkün değil.

Soru şu. Ablamı bu istegime ikna ettiğimi varsayalım. Annemin vasisi olması bizim bu düğümü cozmemizde nasil bir katlisi olabilir. Kısaca bisuru hisseli tapu yerine herkesin kendi arazisine sahip olmasinin bu durumda mumkunati var mıdır?

 

Vasi olduğunuz diye malları dilediğiniz gibi tasarrufta bulunamazsınız. Mahkeme ölmeden ölmüş gibi taksim yapmaya yanaşmaz. Kaldı ki veraset ilanında paylar bile eşit değil.

Anneniz vefat edene denk iki kardeş miras hususunda istediği gibi taksim yapamaz.

Fritz-X

başınız sağolsun, ben sizin yerinizde olsam önce vesayet kararını veren mahkemenin kalemine ablamla gider görüşürüm. yapacağınız bir hata baya baş ağrıtabilir. vasinin her şeyi yapmaya izni olmuyor, bazı şeyler mahkemenin onayından geçmeli.

duyulmasi gerektigi kadar

Sorunuz buralarda çözüm bulunabilecek kadar basit değil. Bir avukattan yardım almanızı öneririm.

10551037
1

mobil görünümden çık