yatarak + ayakta aldım. Türk Nippon yıllık 11k (1 ay oldu alalı) 10 muayene + diyetisyen + psikolog var pakette. yatarak ztn hepsi var. hastanelerde de medikal park medipol medikana falan var yoksa 7kya da vardı. 2 randevu alsam zaten yarısı çıkıyor paranın.
Aralık gibi almıştım 10 muayene hakkı vardı. Daha hiç kullanmadım. Sanırım 6-7 bin ödemiştim.
Ülkede SGK sistemi öyle ya da böyle batacak. Devlet imkanlarıyla sağlık güvencesinin sağlanabilmesi artık pek mümkün değil. Bu yüzden TSS şart.
Sistem, anlaşmalı özel hastanelerde Devletin ödemediği kısmı ödüyor ve özel hastanede ücretsiz muayene ve tedavi oluyorsunuz.
Yıllık ücret, sigortanın anlaşmalı hastaneleri sayısı ve kalitesiyle, sizin yaşınızla, yılda kaç kez ayakta tedavi istediğinize bağlı olarak değişiyor.
Sigorta yaptırdığınız tarihten önce var olan hastalıklarınız sigorta kapsamı dışında oluyor. Bunun için de E Nabız kayıtlarınızı istiyorlar.
3 yıl düzenli sigorta yaptırdığınız taktirde ömür boyu yenileme güvencesi veriyorlar. Tabi bu güvenceyi verirken, o üç yılda şirkete ne kadar maliyet çıkardığınıza bakıyorlar. Bu yüzden mesela ben 5 ayakta muayene hakkı istedim beşini de kullanmalıyım kafasında olmamanız menfaatiniz icabı.
Her yıl sigortanızı yeniliyorsunuz, yenilerken de başka bir sigorta şirketine daha önce kazandığınız haklar yanmadan geçme imkanınız var.
Not: Cevapları görünce bir ilave yapma gereği gördüm. Bu olay bir sigorta. Şu kadar ödedim, şu kadarını çıkardım mantığı sizi başka yerlere götürür. Aracınıza her yıl kasko yaptırırken asla bu sene şu kadar ödedim, şu kadarlık kaza yapabildim, Tüh zarar ettim diye bir mantık yürütmezsiniz. Masraflı ve acil bir ameliyat için Devlet hastanesinde akıllara zarar tarihlere gün almamak için diye düşünülecek bir sigorta bu.
en son ne zaman hastaneye gittin? yılda kaç kere hastaneye gidersin?
hastalık hastası değilsen gereksiz bence.
eşime doğum teminatlı almıştık geçen yıl 11k idi. bu sene 25k verdik. hamilelik kontrolleri olduğu için parasını her türlü çıkarıyor öteki türlü çok gereksiz.
he büyük bir kaza vs. geçirirsin o zaman çok işine yarar mesela. bu ihtimal için değer mi karar senin.
geçen ay yaptırdım 11bine. geçen sene 7sini kullanmışım. geçen sene 4500 vermiştik ve parasını çıkarmıştı. kullanıma bağlı olarak parasını çıkarıyor aslında ama bu sene hasta olmayıp 2 kere kullanırsam mesela zarardayım gibi düşünüyorum. mutlaka yaptırılmalı mı dersen rutin hastalıklar için pek gerek yok. ama acil bi durumda çok faydası oluyor. geçen bayram sonu resmi tatilken hasta oldum, normal şartlarda devlet hastanesi acilinde perişan olurdum muhtemelen ama özel hastaneye poliklinik muayenesine gittim. ama dediğim gibi tamamen kullanıma bağlı.
benden 2-3 ay önce 7500e yaptırdı iş yerinden biri. bekledikçe fiyat artıyor.
@Mirket bundan 4-5 ay önce karın ağrısı şikayetiyle gittiğim özel hastanede çekilen MR'da safra kesemde taş olduğunu, istersem hemen ameliyatla alabileceğini söylemişti doktor. ben şimdi kendimi test ediyorum, ameliyat da düşünmüyorum açıkçası ama ola ki ameliyat olmaya karar verdim. şimdi bu tss'yi yaptırsam safra kesesi ameliyatını karşılamayacak o zaman doğru mu anladım.
MR raporun ya da doktor teşhisi e nabızda var ise karşılamayacak.
Ayrıca taş büyüklüğü kanaldan küçük ise (9 mm. idi sanıyorum) ameliyatı geciktirmemende fayda var. Aksi taktirde taş gidip kanalı tıkarsa acile falan yetiştiriyorlar falan. Zor oluyor.
Ben tss yaptırdım. Oh mis gibi hastaneye gider gelirim diyordum. Medicanaya gidiyorum yine saatlerce sıra bekliyorum. Hastane hergün pazar yeri gibi oturacak yer bile yok. Özelin de Devlet hastanesinden farkı kalmamış. Ülkede nüfus patlaması mı hastalıklar mı aşırı arttı bilmiyorum
şimdi sordum sigortacıma bunun detayını. eğer kronik bir hastalığa yakalanırsam kasko gibi evet seneye sigorta bedelin artıyor fakat muayene haklarını kullandın diye olmazmış o zam. bu da bir bilgi.
Ben axa’dan yaptırdım, bu ikinci yılım. Çok fazla hastaneye gitmesem de gittiğimde sorun yaşamadım. Bence devletle uğraşmak yerine yaptırmak daha mantıklı. Ama şartlarını da bilmeniz lazım önceden
Daha dun istanbulda devlet hastanesine gittim kronik rahatsizlik kontrolune, doktora tane tane anlattigim halde receteyi yanlis yaziyor. teyitlemek icin sunu da yazdiniz mi diye belirtiyorum eczaciya bi gidiyorum yazmamis, ilaci eksik bilmem ne.6 ay onceki kontrolde baska bir devlet hst yine sacmaliklar silsilesi. yani bu kadar kotu meslek icra edeni, bu kadar kisa sure icerisinde bi tek dev hastanede gormusumdur. kafa durmus, dusmanim disinda kimse girmesin sunlarin kapisindan. bu sene kendime yaptigim bu yanlisi unutamayacagim
el cevap ;yaptirmak sart tss oss ne varsa. turk nippin onerisi de bayagi iyiymis medicanadan cok memnun kalmistim
Şöyle bir örnek vereyim, benim çalıştığım şirket mapfre ile anlaşmalı ve ben aile bireylerinden iki çocuğumu da eklettim ve aylık 250 gibi bir rakam ödüyorum 5 yıl oğlumda dalak büyümesi çıktı ve 150 bin liralık(şimdi 1 milyon) bir ameliyat ihtiyacı doğdu. Ücretsiz en iyi özel hastanede yaptırdık. Hayat kurtarız özel sağlık sigortası Türkiye gibi üçüncü dünya ülkelerinde şart.
2 gün önce axa tss'yi 3. yılda ömür boyu yenileme garantisi ile yeniledik, iki kişilik aile paketi 37 bin tuttu. arkadaşların rakamları sanırım son zamlardan önceki fiyatlar. şu an o fiyatlara poliçe yoktur tahminimce.
1 diş check up bir genel check up bile özelde bu paraya denk geliyor. hastalık hastası olmadan da yılda bir check up yapılmalı bence.
hastalık hastası olmaya da gerek yok, grip bile olsan sağlık ocağında aile hekimine gitmek yerine özelde aile hekimine gitme lüksün var ki sağlık bu ne olacağı hiç belli olmuyor, kazası var, kanseri var. insanın başına her an her şey gelebilir. devlet hastanesinde muayene randevusu bulunmuyor, hadi bulduğun mr tomografi röntgen vs için 3 ay sonrasına gün veriyorlar. tabi 3 ay bekledin sıran geldi o arada cihaz bozulup senin randevunu iptal etmeyeceklerinin garantisi de yok. doktorlar zaten suratına bile bakmıyor devlette. sırf biraz daha hızlı ve güler yüzlü hizmet için bile hak ediyor parasını.
eksileri şunlar, herkes devletten kaçıp özele gitmeye başladı. artık özeller de çok kalabalık, orada da doktorlar bunalmış durumda. hastanesine göre değişmekle birlikte orada da az da olsa sıra bekleniyor veya suratsızına denk gelebiliyorsun.
her muayenede 15 tl katkı payı var bu arada. ayrıca her muayene için provizyon isteniyor, yani poliçen var diye o muayenenin ya da muayenede istenen tetkiklerin kabul edileceğinin garantisi yok. tetkik, tahlil vs gitmeden önce heyecanla provizyon verilmesini bekliyorsun.
önceki hastalıkları kapsamıyor.
reçete ve protezler vs dahil değil.
son sözler: eğer aklınıza yatıyorsa etrafınız bilip güvendiğiniz hastanelerin hangi kurumla anaşması olduğunu öğrenin ondan sonra fiyat teklifi isteyin derim.
gönül ister ki tss değil de bireysel sağlık yapalım ama yüzbinleri aşmış fiyatları.