geçmiş haberlerde öyle bir saldırı yok, bulamadım. ama iklim değişikliği nedeniyle olacak deniyor.

eksisozluk.com


 

marmarada bile var yakalanıyor hatta

eja

Birkaç yıl önce merak edip bakmıştım. Aklımda kaldığı kadarını söylüyorum.
Marmara ve Ege'de köpek balığı var. Balıkçılar sık sık yakalarlar vs. Özellikle de Camgöz cinsini köpek balığı sık sık haberlere çıkar.
Ama köpek balığı saldırısı aklımda kaldığı kadarıyla Türkiye'de sadece iki kez olmuş. Biri 1940'lı yıllardaydı, diğerini hatırlamıyorum. Yani yok denecek kadar az.

michael_knight

Tipi ürkütücü olduğu için durmadan camgöz yakalarlar balıkçılar ama insanlara saldırmaz, kocaman ağzını çuval gibi açıp küçük canlıları besinleri toplamak için dolanır suda, yüzerken denk gelsem ben de ürkerim ama zararsızdır

Ekşın olsun diye googleda camgöz köpekbalığı diye aratıp dediğim fotoğraflara bak, biraz korkarsın iki güne unutursun :)

grimavi

var tabii ki. egeyi bilmem ama akdenizde 200 küsür metre açıklarda balığa çıktığınızda oltanıza bile gelir. ama bunlar max bi çocuk boyunda vs olur.
denizde saldıracak türler abdde bile çok sınırla.
Türkiye'de şimdilik çook uzak gelecekte belki.

patronaj1

İnsana saldirma ihtimali olanlar -ki cok dusuk bir ihtimal- büyük beyazlar.

Marmaris taraflarına bazen yavrulamak için geliyorlar(mis)

Ben Marmaris'in bir üst koyu gulluk Körfezi'nde senelerdir yüzerim, bir kere 2-3 sene önce 2 tane 2 metrelik camgözle karşılaştım. Baya korkmustum.

makbur

+

Ancak iklim değişikliği ve suveys kanalı gibi insan etkisi sebeplerden büyük beyazlara sahillerimizde daha sık rastlanilacak gibi geliyor :(

makbur

Yeni bir evham yaratmaya gerek yok.

Turkiye de kopek balığı her zaman vardı,hala bolca var,camgözler marmarada bolca gezer.bizim çaparilere dalmayı severler misal.

İklim değişikliğiyle gelen yeni istilacı türler var ama delikanlı bir köpekbalığı yok o bölgeden gelebilecek,anca tropikal zararlılar ki köpekbalığından daha kötü ,aaa ne sevimli lan diyorsun,sokuyor seni.

Bir ısırık atan arkadaşların haritasına bakarsan avustralya ve amerikayı görürsün,azcıkta ümit burnu olur orkalar yüzünden,en çok florida.avrupa,arap,afrika,asya da göremezsin,kısaca olacak diyen fazla jaws seyretmiştir.nükleer tesis olmadan nükleer kazası olan ülkede ,bir ısırık olursa da bahtsızlıktandır.

duptıs

soruda sanırım amerikadaki gibi köpek balıkları kastediliyor.

hayır öyle bir köpek balığı yok. akdenizde yaşadığımız için çok şanslıyız. o tip tehlikeli köpek balıkları okyanuslarda yaşar, cebelitarık boğazı veya süveyş kanalından nadiren geçerek akdenize gelirler. genelde sahillere ulaşmadan açık denizde balıkçılar üstesinden gelir.

camgöz denilen balık filmlerdeki köpek balıklarından ufaktır ve o kadar tehlikeli değildir.

abelardo
1

mobil görünümden çık