Günaydın herkese,
Geçende diş dolgusu yaptırdım 2 dişin arasını boş bırakmadı doktor ve diş ipi girmiyor. Bunu söyleyince de dolgu çok büyük diş ipi zarar verir, arayüz fırçası kullan dedi.

Dün aldım da diş arasına girmiyor 0.45 mm olan. Şimdi bunun hangi boyutunu almak lazım diş ipinin girmediği boyutta olan bi aralık için?

Çok teşekkürler cevaplarınız için şimdiden.

 

Ağız duşlarına da bakabilirsin, kiwi nin 800 lira civarına bir modeli var, çok pahalı olan braunlar kadar basıncı yüksek değilmiş ama yeterliymiş

Tabi arayüz fırçası dişipi ağız duşu birbirinin yerini tutmaz ama birbirini destekler

grimavi

en incesi diye arat işte. benim dişlerim de çok sıkıdır. en inceyi kullanırım.

geveze yazar

@grimavi onu bi ara almıştım(10 sene olmuştur), hiç hoşuma gitmemişti. Benlik değil hiç o alet.

high hopes of the sozluk

Philips Sonicare DiamondClean
Ağız duşu almanı tavsiye ederim.
Altı ayda bir diş temizliği de lazım.

gabe h coud

Günaydın. Diş ipinin zarar verebileceği dolgu zaten emanet duruyordur. diş ipinin girmediği yere arayüz fırçası giremez. kesit olarak zaten mantıksız. anca "papil" denen diş etinden zorlayarak geçer ki o da zararlı. diş ipi araya girmiyorsa o dolgu/kaplama düzenlenir.

ağız duşunun bilimsel verisi de yetersiz. çalkalamanın bir tık ilerisi. doğal dişte çok gereksiz hatta.

bir ileti paylastim

Benim bildiğim 0.45 en küçüğü. Ben de en küçüğünü kullanıyorum. Ama şunu fark ettim, markadan markaya biraz değişebiliyor. Farklı markaların en ufaklarından alıp deneyim.

ya volna

@bir ileti paylastim abi ya zaten hiç memnun kalmadım. İlk başta bu plak olacak dedi sonra vazgeçti, böyle kullan bi dedi. adamı kötülemek istemiyorum hepimiz işimizde aynı performansı veremiyoruzdur ama hiç memnun kalmadım.

@ya volna 0.45 aldım da o olmadı. bakalım bu akşam rossman'a gidicem de orada bakıcam elimdekiyle karşılaştırıp.

high hopes of the sozluk

soru ile alakasız olacak belki ama iki dişin arasını boş bırakmayan dişçi işini sallapati yapmış demektir. çürük iki dişin ortasında ise kolayına kaçarak ortayı komple doldurmuş anlaşılan. halbuki arasını birazcık açık bırakması lazımdı.
sallapati iş yapan dişçi çok. kanal tedavisi yapıyor, kanalın dibine kadar doldurması gerekirken yarısına kadar dolduruyor kimisi de.

abelardo

@arbre aynen fiyatlar benim de dikkatimi çekmişti.

@abelardo aynen katılıyorum. normalde oradaki başka bi doktora gidiyordum da onun boşluğu yoktu. Bi daha da gitmem o doktora dicem de düzelttirmek için gideceğim :) zaten biraz yüksek de bıraktı :)

high hopes of the sozluk

gecikmeli yazıyorum da, arkadaşlar ara yüz fırçaları tek kullanımlık değildir. diş fırçası gibi deforme olana kadar yıkar kullanırsın. 2-3 ay da idare eder. en pahalısının tanesi 30 tl ve 2 ay kullanıyorsunuz. pahalı demeyin bence buna.

bir ileti paylastim
1

mobil görünümden çık