2 yetişkin ve 8 aylık bir bebekle seyahat etmek için uçak bileti almak istiyorum. Bir de büyük köpeğimiz var bagaj bölümünde seyahat edecek. Mümkün olduğu kadar fazla bagaj hakkı satın almak istiyorum. Diz mesafesi fazla olan pahalı koltuklardan almak istiyorum (bebek kucağımızda olacağı için daha iyi olur)
İstanbul - Lüksemburg 15-16-17 Ağustos tarihlerinden birinde. Tek yön.

Bebek için koltuk almasak da olur ama o iş galiba öyle değil. Önce bebek için tam bilet parası verip sonra iade mi alıyoruz? Kafam çok karıştı.
Ucuzabilet.com'da 18 bin lira olan bilet THY'nin kendi sitesinde 38 bin lira.

Ucuzabilet dedi ki "önce bilet alın, ekstra bagaj hakkı almak için sonra başvuracaksınız." Bana doğru anlamadım gibi geldi.
Aynı uçağın biletini Lux Air sitesinde kendisi satmıyor. Ucuzabilet Lux Air ismiyle satınca 9 bin liraya, THY ismiyle satınca 17 bin liraya satıyor.

Kafam aşırı karıştı. Bu işin bu kadar zor olacağını düşünmemiştim.
Uçak bileti almayı bilen biri bana yardım eder mi?

 

8 aylık bebek kucakta seyahat edecek. yine de bilet alırken bebek seçeneğini seçeceksiniz. tam bilet parası ödemeyeceksiniz sadece. bebeği seçtiğiniz zaman zaten fiyatlandırma ona göre yapılıyor. check in yaparken de yolculardan birinin kucağına veriyorsunuz.

şimdi baktım ucuza bilet ve thyden.
ucuza olan 17300, thy aynı bileyi 16700e satıyor. sizin thyde 38 dediğiniz business bilet. yazıyor zaten aslında kabak gibi.

iki site için de diğer bagaj seçenekleri mevcut zaten şu an. ekonomi sınıfı en yüksek bagaj hakkı primefly seçeneği altında çıkıyor. thy yine daha uygun veriyor. aracı kurumdan almanın bi manası yok. ayrıca bileti aldıktan sonra da bagaj hakkını yükseltebilirsiniz farkını ödeyerek.

thy de öyle midir bilmiyorum ama pegasus bebekli yolculara geniş koltuk mesafesi olan acil çıkış veya en ön koltuklar için check in yapmaya izin vermiyordu.

luxairin kendi sitesinde istanbul kalkışlı herhangi bir uçuşu yok. oradaki olayı ben de çözemedim.

elorelia

Bagaj hakkiyla ilgili benim takildigim bir nokta var. Su 20-23-30 kg'lik olabilen ucak alti bagaj bilet alindiktan sonra alinamiyor olarak gordum THY'de en azindan. Direk kilo isi satiyorlar o da ates pahasi oluyor genelde.
Bebek icin normal sistemden bebek olarak girisini yapacaksiniz, onun bilet bedeli sifira yakin bir deger oluyor. Bebek icin kurallarda belirtilen kadar bebek arabasi vs hakki oluyor sadece.
Ucuzabilet ile kendi sitesi arasinda bu kadar fark olmasi garipmis. Ben genelde kendi sitelerinden almayi tercih ediyorum ama bu kadar fark varsa alirdim ucuzabiletten sanirim.
Luxair web sitesinden hic bulamadim istanbul ucusunu, THY sitesinden en yuksek bagaj hakki olan prime fly, kisi basi 30 kg ucak alti bagaj, bebek dahil 33.000 TL cikti.

Cevre sehirleri veya birkac gun daha once gitmeyi dusunmez misiniz? Cok daha uygun oluyor.

mbond

@mbon 15 Ağustos - 18 Ağustos arasında bir tarih olması gerek.
Hem bebek hem büyük bavullar hem köpek olacağı için başka bir şehirden gitmek çok zor olur diye düşünüyorum.

michael_knight

O zaman en iyi fiyat 15 Agustos, hersey dahil, PrimeFly 29 bin TL, araci firmadan almaya deger fark var ama bir degisim vs gerekince, ya da bir sorun olunca bunlara ulasmasi dert olabiliyor. Ucuzabilet satisi yapiyorsa belki farklidir, daha duzgundur bunlar vs bilemiyorum.

Baska sehirden gitmek falan evet zor olur tabii.

mbond

Uçak bileti aslında kolay ama sizin hikaye zormuş maalesef. Bebek köpek vs vs.
En son kızım 15 günlükken uçağa binmiştik, vergiler hariç ücret almamışlardı. Püf noktası şu en ön koltuğu satın alıp uçağa binince puset taktıracaksınız hostes arkadaşlara. Daha da zorlaştı dimi :) iyi yolculuklar şimdiden.

artci sarsinti

oğlumla çok uçak seyahati yaptım. bilet satın alırken normal çocuğun da bilgilerini giriyorsunuz, 2 yaş altından ücret almıyorlar zaten. kucakta gidiyor, ekstra bebek kemeri veriyorlar.

deartheodosia
1

mobil görünümden çık