Ben bazen çok melankolik şarkıların daha olumsuz duygu durumunu beslediğine inanıyorum ve çok fazla dinlemiyorum ama arabeskin neşelendirdiğini düşünen arkadaşlarım da var. Tabii çok değişken bir durum ama enerjimi düşürmesin diye depresif şarkılardan kaçındığım oluyor bazen.
Sizde böyle bir tercih durumu oluyor mu yoksa ben mi çok hassasım bu konuda kamuoyu yoklaması yapmak istedim :D



 

Yok ya direkt ağlarım duygusal şarkılarda. O yüzden paso kopkop şeyler dinlerim.

hops

Tek bir şarkıyı bir defa dinlemenin belki etkisi olmaz ama bir süre dinleyince kesinlikle etki etmeye başlıyor. Zihnindeki benzer deneyimleri çağırıyorsun, canın sıkılıyor. Ama tabii her zaman zararlı bir şey değil. Bazen oradaki duyguları açığa çıkarıp yaşaman, yüzleşmen gerekebilir. Depresif zamanlarda depresif şarkılar dinlemek hareketli şarkı dinlemekten daha iyi gelir demişti biri, zamanla haklı olduğuna ikna oldum. Ama durup dururken de kapanmış yarayı kasimaya gerek yok, o da duygu israfı olur.

sekizdokuzon

Kötü hissediyorsam çok vurucu sözleri olan şarkılar dinlemiyorum, slow olsa bile daha melodik şeyler dinliyorum.

Kendimi iyi hissediyorsam sözleri üzgün olan şarkılar da kötü hissettirmiyor. Bya trajik bir olayı anlatan şarkıyı açıp aman da hava ne güzelmiş falan diye kahve içebiliyorum mesela.

Ama ister mutlu ister üzgün olayım benlik olmayan bir türde çalan şarkılar bir noktada artık sıkıntı vermeye başlıyor.

akhenaten

Arabesk dinlemek, söylemek neden keyif veriyor sorusuna cevap veresim hiç yok ama :p Guilty pleasure diyel, geçelim.

sekizdokuzon

Evet ben de böyle düşünüyorum. Şarkılar büyü gibi geliyor bana biraz, insanın ruh halini direkt etkileyebiliyor gerçekten, üzücü parça ben de pek dinlemek istemiyorum bu sebeple.

veritaslibertas

Şarkı sözlerine dikkat eden biri değilim pek. Ruh halimi de çok etkilemiyor şarkılar. Keyifli anımda arabesk dinlerim eşlik de ederim yani beni üzmez

nundu

Arabesk müzik tarzıma çok uzak. Dertlensem bile açsam sanırım etkilenmem. Fakat spor salonunda artık sık sık açmaya başladım ve keyifle dinliyorum. Rock Metal müziği dinler gibi hoşuma gidiyor. Çünkü rock/metal müziklerini dinleye dinleye bezdim. Arabesk'i spor salonu gibi sosyal ortamnda dinlersen etkileneceğini sanmam. Ama evde açarsan seni etkileyebilir

arkady svidrigaylov

Bazı melankolik şarkılara yaklaşımım ektedir:
theawkwardyeti.com
Ama müzik bitince hemen geçiyor, etkisi kalıcı değil.

kobuzchu kiz

bunu keşfeden ilk sen değilsin.
eksisozluk.com

geveze yazar

Valla bu da üzülmem gerekip gerekmediği ile alakalı. Gerçekten ortada üzülmem gereken bir şey varsa ağlamalık playlistimi açıp arabeskin dibini yaşıyorum. Ama ortada ağlanacak bir şey yoksa -varsa bile ağlamayla vakit geçirip kenidimi yıpratmama gerek yoksa- üzgün de olsam beni kuyunun dibine çekecek şarkilardansa moduna iyi gelecek şeyleri dinliyorum.

Amaranta ursula

yoo ben mutluysam da mutsuzsam da özgün müzik, slow parçalar, türkü falan dinliyorum hep

misal www.youtube.com

Çok depresif ama beni etkilemiyor, ezginin tadını çıkarıyorum

ananiyimioguz

müziğe göre ruhum değişmez, ruhuma göre müzik değişir.

bazen kendimi doğrayasım gelir, damar müzikler açarım.

bazen yaşama sevinciyle dolarım, aşk şarkıları, neşeli şarkılar açarım.

tabudeviren

tabudeviren +1

hislerimi paylaşan şarkılar açarım.

mutluysam mutlu, üzgünsem üzgün, aşıksam aşık şarkılar dinlerim.

baskın bir hissim yoksa müzik dinlemem. eskiden müziksiz duramazdım ama artık başım ağrıyor. daha 30 bile olmadan yaşlandım resmen.

art cat chocolate
1

mobil görünümden çık