Bir mağaza zincirinden pahalı bir ürün satın alıyorsunuz. Satın aldığınız ürün için ''asla olmaz'' taahhütü verdikleri bir özellik var, sözlü de olsa siz de sadece ona güvenip alıyorsunuz. Fakat dedikleri gibi çıkmıyor, hayal kırıklığına uğruyorsunuz çünkü bu şekliyle sizin kullanmanız mümkün değil.

Ürünü hiç kullanmamışsanız olduğu gibi paketleyip iade etme hakkınız var fakat size hiç kullanıp kullanmadığınız soruluyor. Kullansanız bile kullanılmamış gibi paketlenmeye müsait bir ürün. Tek sorun, yalan söyleyecek olmaz.

A) Yalan söyleyip iade ederdim. O şekilde başkalarına satmaları sorun değil, zaten mağazaya da dokunmaz.

B) İade etmezdim.

 

"Fakat dedikleri gibi çıkmıyor, hayal kırıklığına uğruyorsunuz çünkü bu şekliyle sizin kullanmanız mümkün değil."

bu mevzu kesin ise her yol mübah. kandırılmışsınız.

tukenmez adam

Yalan söylemem ama yasal bir hakkım varsa arardım.

gabe h coud

Dediğiniz zaten hukuken bir “ayıp”. Gidip doğrudan iade edebilmeniz lazım

her giriste sifresini unutan adam

Yalan dolan ne lazımsa yapar iade ederdim.

hops

O kadar para vermişim, bana ayıplı mal satılmış. O saatten sonra işin etik kısmını karşı taraf (satıcı) düşünsün ben değil. İade etmek için her türlü yolu denerdim.

pianeta

Kullansak bile kullanılmamış gibi paketlenebiliyor olmasından daha çok yani en azından benim için kişisel bir ürün olmaması gerekir. Sonraki kullanıcıyı hiç etkilemeyen bir şeyse A yalan söylerim

respect

Sozlu taahhut o kadar net verilmis ama yalanmis. Ilk onlar baslatmis. Cirkefe yatmalari riskini almazdim. Yazili taahhut yok, biz oyle demedik diyebilirler...
Kullanmamis gibi geri yollardim bi sey de demezdim. Seni de anliyorum benim de icim hic rahat etmezdi ama onlar baslatmis..

Kittie

Kişisel bir ürün maalesef. @respect

moonie

mağazadan alınan ürünlerin iadesi mağaza insiyatifinde.
burada sizin hatanız var yıl olmuş 2024 bir ürünü araştırmadan, internetten özelliklerine bakmadan, hatta kullanıcı yorumlarını okumadan almak başlı başına hata. hele ki mağazadaki elemanın sözüne kanmak.
iade etmek denene bilir fakat mağazanın isterse almama ihtimalinide zorlamamak lazım.

my fault
1

mobil görünümden çık