Erkek işsiz güçsüz, sabıkalı ve kimsenin iş vermediği birisi. 3 tane de okul öncesi çağlarda çocuk var.

Böylesi bir anlaşmalı boşanma senaryosunda çocukların anne yerine babaya verilmesi söz konusu olabilir mi? Annenin düzenli bir işi var ama ev yok. Babada ev var, iş güç yok.

Davada çocukları dinlerler mi ? Konuşturuldukları zaman anneleri ile birlikte şiddet gördüklerini söylüyorlar. Ama işte küçükler, onlara soruluyor mu? Anne korkuyor. Anlaşmalı boşanmaya razı edilmiş(herhangi bir şey bölünmesin diye sanırım) ve şiddet gördüğünü söylemiyor, söylemeyecek gibi.

Tecrübeleri dinlemek isteriz.

Teşekkürler,

 

Anlaşmalı boşanmayı yanlış anlamışsın sen. Anlaşmalı boşanmada anne ile baba çocukların kimde kalacağı konusunda da mahkemeye çıkmadan önce anlaşıp bu konuda protokol imzalamalılar.

Mirket

@Mirket anlamadığım şu; anlaşarak "babada kalsın istiyoruz" dense dahi, iş yok, gelir yok, sigorta yok, sorgusuz sualsiz bu kişiye verilir mi çocuklar?

huzurlarinizda huzursuzluk

Kahdem sitesine sorabilirsiniz

kaset

Hukukçu değilim. Sadece yorumluyorum.

Taraflar anlaşmalı boşanma protokolünde çocukların kimde kalacağını belirtip, diğer ebeveynin çocukları görüp görmeyeceği, ne şekilde göreceği, çocuklarla ilgili nasıl bir sorumluluk üstleneceği ya da üstlenmeyeceği yazılmış ve altı da imzalanmışsa kalanıyla hakim ilgilenmez.

Hakim bu duruşmada daha çok kişiler gerçek mi özgür irade var mı konusuna bakıyor. Ha, o arada kadının yüzünde bir tereddüt bulutu gördü. Konuyu deşeledi. Özgür irade konusu hakkında tereddüte düştü, o zaman ne yapar, onu bilemiyorum.

Mirket
1

mobil görünümden çık