Şirketin günlük, haftalık, aylık gelir ve giderlerini, borçlarını, taksitli ödemelerini, maaşlarını vs. takip edebilecek temel seviyede bir uygulama var mıdır?
Paraşüt bu konuda iş görür mü yoksa bu iş için fazla profesyonel mi kaçar?
Şirket herhangi bir fatura kesmiyor. Normal kafe diyebiliriz, al-sat usulü iş dönüyor. O yüzden ne girdi, ne çıktı, nereye ödeme yapılacak vs takip edilebilse yeterli olur.


 

Excelde yapın hocam bunun için program almayın bence.

Kediyi üzdün

normal şartlarda excel ile halledebileceğiniz bir şey.

excel bilen birisi, bir çalışma sayfasında her türlü borcunuzu (satın almalar, kira, vergi, taksitli ödemeler, maaşlar, SGK vs) yazacağınız bir tablo hazırlasın. tabloyu hazırlarken aklınıza gelebilecek tüm opsiyonları düşünerek tüm detayları gireceğiniz şekilde sütunlar hazırlatın. örneğin vade tarihi ve ödeme tarihi ayrı ayrı sütunlar olsun. ödenip ödenmediğini gösteren bir sütun olsun. açıklama sütunu, varsa evrak no, kategori sütunu vs vs vs vs... böylelikle elinizde veri biriktikçe filtreleme yapma şansınız olsun. aradığınızı daha kolay ve daha detaylı bir şekilde bulma imkanınız olacaktır.

gelirlerde de, kalem kalem "şu kadar kahve, şu kadar çay sattık" diye bir yapı istemediğinizi düşünüyorum ama en azından günlük olarak toplam gelirinizi (nakit + kredi kartı) günlük bir özet olarak yazarsınız. (kasadaki nakitten satın alma ya da cebinize para koyma gibi işlemler yaptığınızda bunları not edin, akşam bunları da gelir olarak eklemeniz gerekir. yoksa 3000 lira nakit olması gerekirken, 1000 lirasını harcadığınız için 2000 lira gelir yazarsınız. ama 1000 lirayı gider olarak kaydettiğiniz için kazancınız olması gerekenden 1000 lira düşük görünür.

bu çalışma sayfaları tamamlandıktan sonra, son olarak bir açılış sayfası yapılsın. gelirler ve giderler, aylara göre yıllara göre listelensin. (bunun için de filtreler yaratılabiliyor, iyi excel bilen birisi kolaylıkla yapar)

gün gün ayrı dosyalar oluşturmanıza gerek yok çünkü hem geçmişe yönelik rapor çekebilmek için, hem de ileri tarihli ödemelerinizi bir arada görebilmeniz için tek dosya olmasında fayda var. çok şişecek bir dosya olduğunu sanmıyorum.

bu listeyi de günlük ya da haftalık olarak yedekleyin. hem internetten bir yere koyun, hem de bilgisayar haricinde bir yerde saklayın.

co2s2

Excel istiyorsanız etsy vb yerlerde çok güzel muhasebe excel şablonları var.

Onları kullanabilirsiniz.

Program için de paraşüt fena değil.

anten

Öneriler için teşekkürler.
Yalnız ileri seviye Excel bilsem zaten kendim direkt yapardım. Ama orta seviye bir Excel bilgim olduğu için oturup uğraşmak istemedim. Bilen birisini de saatlerce kitleyip bu işle meşgul etmek istemem. Sonrasında formüllerin düzenlenmesi vs. gibi işler de ekstra hamallık. O yüzden zaten uygulama arayışındayız. Paraşüt'ün aylık ücreti 55 lira gibi komik bir sayı. Excelde saatlerce sayfa sayfa formüller yazmak ya da yazdırmak yerine, ayda 55 lira verip direkt uygulama kullanmak daha mantıklı geliyor.
Başlığı açma sebebim de zaten Paraşüt iyi midir yoksa daha farklı uygulamalar var mıdır diye öğrenmekti.

pianeta

@arbre + 1

program kullanmak için öğrenmeniz lazım ve sıklıkla anlamsız detaylarla uğraşacaksınız. excel'de tam olarak sizin istediğiniz bir şey yaratmak mümkün olacaktır.

böyle bir excel tablosu için ileri düzey excel bilmeye gerek yok, abartılacak bir şey yok. eğer yapmak istediklerinizi bana söylerseniz, 10 dk içinde pırıl pırıl bir tablo hazırlarım.

co2s2
1

mobil görünümden çık