Adam geliyor sunu yapacaksin veya yapmayacaksin diyor yoksa bak ben avukatim seni soyle yaparim boyle yaparim ugrasir durursun vsvs diyor.

Bende legal anlamda bir tehtit bu

Bunun bir yaptirimi falan var mi? Baro ya mi sikayet etmeli ?
Ne yapmali?

Cok karsima geliyor.

 

Alıntı:

Hukuk önünde hesaplaşmaya veya hak aramaya yönelik sözler tehdit suçuna vücut vermez. Örn, “seni mahkemeye vereceğim, sürüm sürüm sürüneceksin” şeklindeki sözler tehdit suçu oluşturmaz. Uyarı mahiyetindeki sözler tehdit suçuna vücut vermez.

cek

Garip,

"Seni mahkemeye veririm"
Ok, bu bir legal cagri

"Surum surum suruneceksin"
Sana bilincli olarak aci cektirecegim demek, bu bir tehtit bence.

Ama benim ne dusundugumun bir onemi yok tabi.

duyurukullanıcısı

şikayetçi ol o zaman. tehdit olduğuna eminsin git şikayet et

paintov

boşuna şikayet ederek kendini yorma... taciz ve hakaret boyutuna varmadığı sürece suç değil.

adwokat

tanık olduğum bir olayda bir avukat, kendisine verilen bazı bilgiler/deliller sonrasında kendisinin de çok çok iyi tanıdığı karşı tarafa, "duyduklarım gördüklerim doğruysa, başına çok büyük bela alırsın, ben bu işi takip ederim, peşini bırakmam" gibisinden bazı ifadeler kullanmıştı. (avukatın kendi tarafı ile karşı tarafın arasındaki bir kavgaya istinaden)

karşı taraf bunu tehdit olarak anlamıştı ancak hem bu avukat açıkladı, hem de başka avukatlara sordum. yapılan tehdit, hukuk içinde kalabiliyorsa problem olmayacağı şeklinde bir bilgi aldım. benim örneğimde avukat şöyle demiş oluyor:

- bana bazı bilgiler/deliller geldi. eğer bunlar doğruysa, ben bunu hukuki yollardan takip ederim, şikayetçi oluruz, yaptığın şey suç. ceza yersin. başına bela almış olursun, uğraşırsın durursun..

sizin örnekte:

ben avukatım, şunu yapman benim/müvekkilimin hoşumuza gitmez ve bunun hukuken yanlış olduğunu düşünüyoruz, biz de hakkımızı mahkemede ararız. uğraşır durursun.

co2s2

TCK 106'ya bakın. Orada suçun tanımı var. Bir sözcüğün gündelik kullanımıyla yasadaki kullanımı çoğu kere farklıdır. Bu arada sözcüğün doğru yazımı tehtit değil, tehdit.

kurmaca

bu tehdit falan değil istersen savcılıga gidip şikayetci olabilirsin ama sovuşturmaya yer olmadıgına diyecektir.

sizofren06
1

mobil görünümden çık