Idp ya da british council, hangisini tavsiye edersiniz? (İstanbul)




 

Sorunuza tam cevap değil ama fikir olması amacıyla yazayım; Idp den girmiştim geçen sene Anadolu yakası Bostancı’da bir otele vermişlerdi. Speaking için Kadıköy merkezde bir binada girdim. Bilgisayar üzerinden girenler için sınav ortamı da bu binada ama sınav ortamı kötüydü bence, o yüzden kağıt üstü merkez daha iyiydi. Speaking için hoca uzaktan bağlantı yaptı bu bakımdan iletişim olarak ses kalitesi düşüktü ama diğeri de böyle midir bilemiyorum arkadaşlar açıklayıcı yorum yazabilir diye eklemek istedim.

titanic kemancısı

B. Council derim ben ama IELTS öyle kolay bir sınav değil bilhassa speaking'de o yüzden asıl amaç iyi hazırlanmak olmalı.

Yourcousinmarvinberry

Bence IDP para tuzağı. Diğer bölümlerimin puanları yüksek olduğu halde ortalama puanımı 6.5'a düşürmek için speakingi düşük gösterdiler 2 kere. genelde 7 puan geçerli olduğu için 7 puana yakın olanlara böyle düşürmeler yapıldığına inanıyorum. Speaking'in tekrar kontrol edilmesi için de para istemişlerdi.

Not: Yüksek lisansta akademik sunumları ingilizce yapıyordum normalde. Bir sıkıntı da yaşamıyordum açıkcası.

IDP'den uzak dururdum yerinde olsam.

false pretension

Valla ben gireli çok uzun oldu, benim istediğim bir skor vardı 8 overall, IDP'den tek girişte aldım.

orangesandsea

Hangisini seçersiniz bilmiyorum ama mutlaka bilgisayarlı olanı seçin. Ben bilgisayarlıda girdim, girmeden önce de kağıt daha iyi diyenler vardı ve bi düşünmüştüm ama o writing kısmı kağıt kalemle yapılacak iş değil. Mesela iki paragraf yazdınız ve üstüne bi cümle eklemek istediniz, PC'de bunu yapmanız 10 saniye, kağıt kalemli de silip tekrar yazmanız lazım falan çekilecek dert değil.

İzmir'de british council'dan girdim diye hatırlıyorum ben, bir sorun yaşamadım.

nundu
1

mobil görünümden çık