2018 yılında küçük bir hayalle başlayan Türkiye Caz Arşivi projesi bugün BizimCaz.com web sitesiyle emin adımlarla yoluna devam ediyor. Amacımız Türkiye'de caz adına yapılan ne etkinlik varsa ve bu etkinliklerin gerçekleşmesinde kimler emek veriyorsa arşivde hepsini kapsamak.

Beran Paçacı'nın gece gündüz 6 yıl süren özverili çalışmasının sonucunda kamuoyuyla paylaşılacak düzeyde bir veri toplanmış oldu. 2023 yılının sonlarında compumaster'ın projeye dahil olmasıyla birlikte yeni bir aşamaya geçildi.

BizimCaz web sitesinde aşağıdaki başlıklar altında kapsamlı içerikler sunulmaktadır:
01. Konserler
02. Müzisyenler
03. Gruplar
04. Albümler
05. Mekanlar
06. Festivaller
07. Etkinlikler (Söyleşi, Panel, Fotoğraf/Resim Sergisi, Film Gösterimi, vb.)
08. Makaleler
09. Yazarlar
10. Görsel Sanatçılar
11. Eğitim (Üniversiteler, Diğer Eğitim Kurumları, Seminerler, Tezler)
12. Radyo Programları Listesi
13. Radyo Programları Bölümleri
14. Kitaplar
15. Belgeseller
16. Ödüller
17. Raporlar (İstatistikler)

2024'ün Temmuz ayı itibariyle 26 binin üzerinde konserin detayları, 500'ün üzerinde caz müzisyeninin bilgileri, 150'nin üzerinde caz grubu, 1300'ün üzerinde caz albümü, 80 mekan, 60 festival ve daha fazlası bu sitede karşınızda.

Bu web sitesi araştırmacılar için de iyi bir kaynak olacaktır, yeni caz dinlemeye başlayan birisi için de faydalı olacaktır, geçmişi hatırlamaya çalışan bir caz sevdalısı için de! Bu sektörde çalışan bütün caz emekçileri de bazen bu kapsamlı kaynağı değerlendirecektir diye düşünüyoruz.

Geri bildirim ve görüşlerinizi e-mail ile merhaba@bizimcaz.com adresinden bize iletebilirsiniz.


bizimcaz.com

 
1

mobil görünümden çık