Eskiden champix vardı eczanede. O sayede bırakmıştım. Var mı ona muadil ilaç? Nasıl bırakacağım ya, nefret ediyorum hem sigaradan hem içiyorum diye kendimden.

Ps: nolur "her şey beyninde, çat diye bırak" vs gibi şeylerle gelmeyin.


 

"ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı teşvik edip bırakma kararını almış olanlara destek olacak şekilde; kişiyi bırakma girişiminde bulunmak için motive etmek, bırakmaya karar vermiş kişilere nasıl bırakacakları konusunda yardımcı olmak, bırakma sürecinde ortaya çıkan yoksunluk semptomları ile ilgili tavsiyelerde bulunmak, sigara bırakma hizmeti sunan sağlık profesyonelleri ve birimleri hakkında bilgi sunarak gerekirse randevularını almak amacıyla 27 Ekim 2010’da kurulmuştur."

prole

champix'e benzer bir başka yeni ilaç var, 171'lerde değerlendiren uygun görürse başlanılabiliyor, eczanelerde yok. ben 1 kez champix'le, yıllar sonra tekrar başlayıp 1 kez de bu ilaçla bıraktım.

gibicibicis

Ben " her şey beyinde " diyerek giriyorum ama tecrübeye dayalı :)

Allen Carr - Sigarayı bırakmanın kolay yolu -

12 sene günde minimum 1,5-2 paket içerken kitabı okudum, bitirdiğim gün sigarayı bıraktım hocam. 17 sene olmuş bırakalı, biri sigara muhabbeti açmazsa aklıma gelmiyor içtiğim.

Ha ben böyle bırakamam dersen nerde yaşıyosun bilmiyorum ama İstanbul Etiler' de de yine aynı isimli bir merkez var.

aha linkini de vereyim;

www.allencarr.com.tr

kumandanim

Allen Carr okuyup 10 yıldan fazla içiyorken 3 günde bitirmiştim işi. 2011 yılıydı hala bir nefes almışlığım yok. Canım falan da istemiyor kokutan olunca rahatsız oluyorum.

Kitapta bu arada mucizevi bişey yazmıyor bırakmayı istemeniz lazım önceden, lan bunu bıraksam iyi olacak ha demeden olmaz. her şey beyinde gelmeyin diyorsunuz da sigara içmeyi aşırı severken bırakmaya çalışmak ne kadar mantıklı.

Gençken bi kız arkadaşımın ricası üzerine istemeye istemeye ben de denemiştim, yok azaltmalar, yok iki nefes çekip atmalar falan mahvolmuştum olmuyor öyle sanki.

hedep
1

mobil görünümden çık