Merhabalar.

Arkadaşım İtalya'ya gidecek Tübitak bursu ile. Vize randevusu var yakında.

İtalya vize başvurusunda belirli bir teminat gösterilmesi isteniyor banka hesabında, fakat TÜBİTAK'ın aylık vereceği toplamda 20 bin euro burs meblağını belirten bir evrak da mevcut.

Bu durumda ayrıyeten teminat için istedikleri 10 bin euroluk bir hesap ibraz etmesine gerek var mı? Vize vermemeleri ihtimali var var mıdır bu sebepten? Sonuçta Tübitak'ın kendisine ödeyeceği meblağ onların teminat olarak istediklerinin iki katı.

şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

 

Hocam fazla spesifik soru, telegramda 2214 ve 2219 için ayrı grullaplar var. İtalyata tübitakla gidenlere ulaşmaya çalışın. Ya da konsolosluğa direkt mail atın.

jülsezar

Duyduğum kadarıyla TÜBİTAK'in bu konuda iletişim hattı bayağı hızlı geri dönüş yapıyormuş sorulara. Iletişim kanalındaki maile yazmanızı öneririm.

Amaranta ursula

amaranta +1

tübitak'a mail ya da telefon yoluyla ulaşın. hızlı ve detaylı yanıt alırsınız. tübitak son yıllarda iletişim konusunda oldukça iyi.

sparky

Tübitak hızlı cevap veriyor ama, konunun Tübitak tarafı ile ilgisi yok. İtalyan makamlarına ya da daha önce ilgili tübitak bursu ile İtalya'ya giden birine ulaşmak lazım.

jülsezar

Kerem'e sorabilirsiniz. Kendisi TÜBİTAK yurtdışı doktora bursu ile İtalya'ya gitmişti. Hatta şimdilerde post doc için gidecek.


www.linkedin.com

Beni ve duyuruyu karıştırmadan bir arkadaş aracılığıyla kendisinden haberdar olduğunuzu yazarsınız. Çok yardımseverdir.

Amaranta ursula

Büyük ihtimal gerekiyor, ylsy italya bursiyeri arkadaşım var o teminat parası yüksek olduğu için diğerleriyle parayı aralarında çevirdiklerini söylemişti.

durgunfoton
1

mobil görünümden çık