Çenemdeki gömülü 20’lik dişimle ilgili yıllar önce uyarmışlardı, sinire çok yakın, çekim yapılırsa hissizlik oluşabilir diye. İki ön dişte bir işlem yapıldı ve ben şu an dudağımda his var gibi hissediyorum.

Panoromik film çektirdim, bu konudan anlayan biri varsa fikrini alabilir miyim?


 

bende de ayni durum vardi, cekimden once panaromik film istediler ve ona gore cekim yapıldı. bununla alakasız ama baka bir kanal tedavisi esnasında iğne yaparken sinire denk geldi ve aynen sizinkisi gibi dudağımda hissizlik oldu, dr b vitamini yazdı ve kullanmaya başladıktan 2 - 3 gun sonra normale dondu.

oscar

Yıllar önce doktorlar farklı yorum yapmışlardı. “bir şey olmaz rahat ol” denilse de insan endişe ediyor işte… çok gecmis olsun @oscar

Ukulele

Bazen doktorlar çok düşük ihtimal bile olsa korkunç bir şeyi bile direkt söylerler ki sonra denk gelince neden böyle oldu demeyin. O yüzden %80 bişey olmasa dahi korkutabilirler.

Röntgeni özelden bir atın eşime ileteyim o da bir yorumlasın.

ananiyimioguz

benim de 20lik dişim için aynı şeyi söylemişlerdi. nervus alveolaris inferior siniri olması lazım (tıp anatomi bilgilerimden öyle hatırlıyorum ama diş doktorları daha iyi bilir tabii) yakın seyrediyor 20lik diş ameliyat bölgesine. Atıyorum %10 ihtimal de olsa onu söylüyorlar ki bu tarz prosedürlerde %10 yüksek bir ihtimal, muhtemelen çok daha az olasılıktır. Bende bir şey olmadı, his var yani ki diğer 20lik dişim de çekilecek muhtemelen onda da söyleyecekler aynısını :)

bunu şeye benzetiyorum, bi ara sim kartları micro sim karta dönüştürme olayı vardı kesiyolardı bir aletle. Orada da hep derlerdi az da olsa sim kartının bozulma riski var diye. Ben bu sebeple sim kartı kırılan kimseyle karşılaşmadım ama adam bunu günde 1000 kişiye yapıyosa bir iki kişinin başına geliyodur sonra hır gür çıkaran oluyodur. Aynı mantıkla diş hekimi günde kaç operasyona giriyor, yılda birkaç defa başına gelen bir durumdur ve sonrasında sıkıntı çıkmaması için başta söylüyordur. Zaten tıpta da ameliyatlardan önce riskleri kabul ediyorum diye kağıt imzalatılır benzer mantıkla

nundu
1

mobil görünümden çık