Neredeyse sıfır olan aracımın ön camına taş gelmesi nedeniyle kaskodan ön cam değişti , yetkili servise bıraktım ertesi gün akşamüstü aldım cam değişmişti. Ama aracı aldığımdan beri tüketim eskisine göre biraz daha artmış gibi hissediyorum , kaput altı akü yanında da siyah bir bez parçası çaput buldum, kendi kendime enjektör buji bir şeyler mi değiştirdiler eskisiyle diye paranoya yapıyorum araç şu an 5000 km’de, işinin ehli bir usta bir şeylerin ellenip ellenmediğini anlar herhalde. Paranoya derken mevzu da şu hakikaten araç rahat 5,2-5,5 litre yakıyordu 100 km’de şu an ise 6’nın altına zor düşüyor, küçük bir fark gibi gözüküyor ama bilmiyorum ne desem boş




 

yakıt tüketimi için örneğin trip a'yı siz uzun zamandır sıfırlamadınız da, servisteyken sıfırlanmış ise şimdi 6 göstermesi falan normaldir; ama diğer türlü ise yani anlık 5 gösteren araç 6 göstermeye başladı diyorsanız bir baktırın.

malheiros

Her benzin alımında kendi sıfırlıyor. Haa şu da var aracın tüketim 10.000 ilk bakımdan sonra oturuyor ve düşüyor deniyor forumlarda ama tüketimin bu olaydan sonra anlamlı şekilde artması beni işkillendirdi. Başta cam değişimi için kapıyı niye açsınlar demiştim ana cam arkasında bir sürü sensör vs var belki kaput açmak aküyü çıkarmak gerekmiştir bilemiyorum.

sparkettin

Garantisi devam eden araçlarda bazı servisler bilerek ufak arıza çıkaracak oynamalar yapıyor nasılsa garantisi var yaptırır diye. Umarım aküyü değiştirmemişlerdir sıfır araçlardan akü alıp aynı marka eski akü takanı da duydum akü numarasını filan bir sorgulayın olmazsa

titanic kemancısı

Şarj dinamosu ve akü voltajında değişiklik olursa araç fazla yakabilir.

komando kani var bende

Bilirim eski özellikle LPG’li araçlarda bu olabiliyordu ama dediğim gibi sıfır ve mild hibrit biri lityum çift akülü bir araç. Dashboardda maalesef akü voltajını göstermiyor halbuki çok önemli ve kullanışlı bir özellik. Eski aracımda çakmaklığa taktığım kutup başı voltajını gösterir şarj aleti ile marş öncesi ve sonrası voltajı izlerdim. Ama şarj sorunu olsa belirtirdi herhalde ikaz ederdi. Yine de buna da bi çakmak şarjdan öyle bi alet takıp bakayım bakalım.

sparkettin
1

mobil görünümden çık