Yakın arkadaşımın düğünü var. Düğün ortamını hiç sevmiyorum. Zaten yoğun bir tempom var.

Gitmeyip IBAN'a para göndersem saçma mı olur sizce?

Bu arada şehirlerarası 7 saat gidiş + 7 saat geliş yol yapmam gerekecek sadece bu düğün için.

 

Düğüne gelemeyeceğinizi belirten bir mesaj ya da telefon konuşması + yüz yüze geldiğinizde fiziksel olarak vereceğiniz bir altın daha samimi olur gibi geldi.

pianeta

Çok saçma olur.

gabe h coud

yakın arkadaşa olmaz. Ama liseden bi arkadaşım (ben onun düğününe gitmiştim) gelemeyecekti, sonra görüşmemiz de zordu iban'ını ver bu şekilde altınımı göndereyim bari demişti.(TL gönderdi)

nhk ni youkosu

çok saçma olmaz, ben teyzemin kızına yaptım, düğünden önce yollamıştım, normalde çeyrek takabilirdim, yol paramı filan da koyup yarım altın fazlasını yolladım, hem ben kasılmadım hem onun daha çok işini gördü

hoot

Samimiyete göre değişir öncesinde izah edip "x altınlık bir meblağ gönderirsem içim rahat edecek derseniz" ne alaka be demez sanıyorum samimi arkadaş.

(Düğün ortamından ağır tiksinen başka bir birey olarak yazdım)

hedep

Arkadaşınız düğünü önemsiyor mu yoksa aile/eş gönlü olsun diye mi yapıyor?

Eğer önemsiyorsa yakın arkadaşlarını düğün gününde yanında ister. yoğun tempo hiç geçerli bir mazeret değil. tüm düğünde bulunmak zorunda değilsiniz sonuçta, görünüp altınınızı takdim edip çıkabilirsiniz.

Önemsemiyorsa ve yakın zamanda yüz yüze görüşmeniz mümkün değilse IBAN saçma olmaz.

pispinti

Yakın arkadaşınızın düğününe gidip gitmemek kararı size ait, ona bir şey demek mümkün değil. Şartlarınız elvermiyorsa, kendinizi zorlasanız da aşırı bir fedakarlık yapmanız gerekiyor ve arkadaşınız bunu dert edinmeyecekse gitmemek bir alternatif olabilir.

Şahsen, imkanım varsa hediyemi düğüne giden biriyle yollamayı tercih ederdim. Böyle bir imkan yoksa, yakın zaman içinde görüşebileceksem bizzat vermeyi tercih ederdim. Bu da mümkün değilse havale yapmaktan başka çare kalmıyor.

Bu durum içinize sinmiyorsa, ince bir davranış olarak düğüne telgraf çekebilirsiniz. Bunu günümüzde yapan çok az insan var, şık bir hareket olacaktır.

10551037

düğüne giden biri ile hediyeni yollamak. arayıp kendisini tebrik edip mazeretini bildirmek

paintov

IBAN'a olmaz.

gidemeyeceğinizi kesinlikle bildirin düğünden önce. eğer yüzyüze gelebiliyorsanız da istediğiniz boyutta bir altını elden verin.

co2s2
1

mobil görünümden çık