Çok daralmış durumdayım. Ailemde sürekli bir "hadi artık bul birilerini de evlen" kafası var. Ben de hep akışında bırakmayı seviyorum böyle şeyleri, zorlama biriyle tanışamam yani. Yalnız da yaşıyorum 20 yıldır falan, ona da alıştım. Öyle takılıyorum işte, ciddi ilişkilerim de oldu tabi.

Bi kız var, dünya tatlısı, bizim buradaki fırın/pastanede çalışıyor. Günde 2-3 kez gidiyorum valla sırf göreyim diye :D her gittiğimde de acaip gülüyoruz i, samimiyetimiz de var yani. Benim biraz pij tarafım var, kız oradayken bu pijli 5.vitese çıkarıyorum, baya eğlenceli geçiyor. Beni çok güldürüyorsun falan diyor.

Ama bana abi diyor :(
Abi kısmı çok önemli değil onu hallederim de, kız kapalı. Bugün anam geldi bana teftişe, öyle laflarken bahsettim kızdan. Kadın resmen kapalı olmasını istemedi.

O an annemden tiksindim. Direkt bişey demedi ama insan anlar, anam sonuçta. Jestler, mimikler direkt belli etti. Bu nasıl zihniyet ya, hayatta beklemezdim, çok moralim bozuldu.

 

Sen de kapalı bir kadınla evlenmezsin gibi geldi. Külfeti aileye yükleme şimdi, şakalaş geç.

sekizdokuzon

Ne alaka?

hops

Yarın git, ciddi flört et o zaman. O sınırı geçebilecek misin? Aileni yargılamadan önce bunu düşün.

sekizdokuzon

Evlenirsem çeyreğimi alırım senden eight nine ten.

hops

Helali hoş olsun.

sekizdokuzon

kizilcik serbeti izle :)

robert bosch

Kızılcık şerbeti izle +1

Kapalı insanlar kapanmayı kendileri seçmemişlerse de, ailelerinin (ya da onların da atalarının) seçtikleri yaşam tarzını yaşamayı kendileri seçmiş oluyorlar ve bu yaşam tarzında illa ki bir şeyleri karşıya dayatmak ve/veya karşıdan bir takım beklentilerde bulunmak ve zorlamak var. İlla ki var.

Benim ilk ilişkim 24 yaşımda oldu, karşı tarafın ailesi kapalıydı, bunu bildiğim için ve o da ben de ciddiyet istediğimiz için en baştan ona söyledim, "ailen için benim giyim tarzım sorun olacaksa hiç başlamayalım, ben kimsenin gül hatırı için 1 santim dahi kapanmam, açılmam da". O da ne alakası var canım benim ailem gayet modern ve açık görüşlü insanlardır kesinlikle öyle bişey olmaz vs vs dedi, 3,5 ay sonra şahsen ailesiyle tanıştığımda, şahsın annesi, giyimime laf edemediği için bütün biriktirdiklerini ve hatta nefretini anneme, annemin çalışan bir kadın olmasına, bu sebeple eve temizlikçi gelmesine ve bir de sigara içmemize kustu. Sonuç 2 gün sonra oğulcuğuyla bana "seni bu halinle kabul edemezlermiş" diye bir haber göndermesi oldu.

Sevgiden bahseden, şiirler yazan, arkadaşlarının alayına maruz kalacak kadar kapıldığını gösteren biri ailesine "hele bi tanıyın bu ne şekilcilik" diyemedi, yani ortada sevgi falan yok.

Çok büyük çoğunlukla taraflardan birinde bu tarz şeyler olacaktır. Bu annen de olsa karşı taraf da olsa normaldir çünkü ortada bir "dayatma" kültürü var ve kimse alışkanlıklarından (bazıları buna inanç diyor, çok tartışmalı bir konu bence) vazgeçmek, hele ki elin yabancısı için hoşgörü göstermek istemiyor, korkuyor çünkü, zarar görme korkusu var. Anca şekilciliği siper edinebiliyor kendine.

Bence sen pijliği bırak, insan gibi git kıza de ki bana abi deme de seninle yakından tanışalım, evlenesim var. Delikanlı olması gereken kişi annen de değil kız da değil, sensin. Bence kendini güzelce bi ortaya koy. Sonra herkesten delikanlılık bekle.

muhayyer divan

Tesettür çoğu kadın için artık bir süs nesnesi aslında. Böyle düşün.

Yourcousinmarvinberry

ben olumlu düşünüyorum. annen de alışır merak etme

Hallegadola
1

mobil görünümden çık