ben nescafe gold alıp sütle içiyordum. üzerinde yüzde 100 çözünebilir yazıyor. meğer zararlıymış bu çözünebilir olanlar.

doğal hali hangisi bunun? markette ne diye satılıyor? hiç anlamıyorum kahveden.


 

çekirdek kahve veya öğütülmüş kahveler. kapsül kahvelerin içinde de öğütülmüş kahve bulunur, yani o da zararsız olanı.
sağlıklı olanı içmek istiyorum derseniz, french press, filtre makinesi, moka pot, espresso makinesi vs ile farklı türlerde kahve yapabilirsiniz.

MtKrt

Sadece zarar olarak takılacaksanız bence takılmayın. Abartmadığınız sürece lezzetini seviyorsanız içmeye devam edin. Lezzet tatmin etmediğinde diğerlerini de denersiniz. Deneyince muhtemelen geri dönüş yapmayacaksınız zaten

her giriste sifresini unutan adam

türk kahvesi gerçek kahve mesela. onun dışında da çekirdekler kalite kalite. çok gurusu değilseniz (ki anladığım kadarıyla değilsiniz) normal bir kahve çekirdeği alıp öğütebilir ya da direkt öğütülmüş alabilirsiniz.
en iyi kahve markaları julius meinl, lavazza, illy, dallmayr, lucaffe, segafredo, bones coffee, vs.

bir sürü farklı metot var kave yapmak için ama ben moka pot kullanıyorum sadece. bana yetiyor.
sen de kendine bir küçük (iki kişiliklerden) moka pot al, bir paket de şunu al: kahhve.com
sana bir yıl yeter.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

türk kahvesi gerçek kahve değil sadece bir demleme yöntemidir. :) o içtiğiniz bulaşık suları hariç kahve çekirdekleri zaten yapay olmaz, sadece kalitesi farklı olur. espresso, moka pot, v60, french press, türk kahvesi vs. bunların hepsi ilgili ekipmanları kullanarak yapılan demleme yöntemleridir ve hepsi kahvedir. siz hangi demleme yöntemini seviyorsanız onu kullanarak kahvenizi içebilirsiniz. tabii taze öğütülmüş bir çekirdek ile... en iyi kahve markaları da lavazza falan değildir, en bayat ve kötü kahveleri içeceğiniz markalardır. tüm dünyada olduğu gibi türkiye'de de 3. nesil kavurucular vardır ve kolaylıkla ulaşabileceğiniz en kaliteli çekirdekleri bu kavuruculardan temin edebilirsiniz. null, niji, ultra, oldschool, vitus, kafein kültür, lot... liste uzar gider. ancak ilk başta çok pahalı çekirdekler almanıza gerek yok.

kahve 101 aşamasında olduğunuzu düşünerek size en kısa yoldan en sağlıklı ve lezzetli yöntemi söylüyorum...

bir adet french press edinin.
sezycoffee.com şu çekirdeği "french press" öğütümlü olarak alın ve youtube'dan şu videoyu izleyin. www.youtube.com çeşme suyu kullanmayın. nestle veya buzdağı kullanın.

sonrasında bu iş hoşunuza gittiyse iyi bir kahve öğütücü ve farklı ekipmanlar alıp farklı yöntemler ve çekirdekler deneyebilirsiniz.

nescafe 3'ü 1 aradayı bile sütsüz içemeyen şahsımın şu an evinde toplamda 100 bin liralık ekipmanı ve kahve barı var. :)

motosiklet burclu adam

türk kahvesinin kendisi bildiğin gerçek kahve. toz hali hani. kuru kahveciye mehmet efendiye girip aldığın türk kahvesi hani. demleme yöntemi kahvenin yapılışında söz konusu oluyor. yani ukalalığa çok gerek yok sanki türk kahvesi demleme yöntemidir diye. çünkü sizi bilmiyorum ama biz türk kahvesinin kuru haline de türk kahvesi diyoruz, illa pişmiş haline değil. kutuda nescafe gold ile kutuda türk kahvesini yanyana koyunca da evet türk kahvesi gerçek kahve oluyor. kimse zaten kahvenin demleme yönteminden bahsetmedi. bildiğin toz halinde alınan kahveden bahsediyoruz.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

iyi kahve ic zamanla tadina alisirsin. nescafe gold gibi seyler kahveden pek anlamayan kisiler icin tadi daha sevilebilir seyler olsa da icmisken iyisini icmek lazim bence de.

bohr atom modeli
1

mobil görünümden çık