Geçen gün bir yavru kedi evlat edindim ve bugün veterinere götürdüm. İç-dış parazit aşısı yapıldı. Eve gelince üzerinde ölü pire buldum. :(

Vet.de yaptırdığım iğne ve ense damlası yeterli olur mu yoksa ekstra önlem almalı mıyım? Pire tarağı satın alayım mı? Evi temizlemeli miyim? Kedinin yattığı yatağı, çarşafı falan yıkayayım mı? (Aynı yatakta uyumuştuk ama insana geçmezmiş neyse ki :'))


 

Yeterli olur. Gerek yok başka şeye. Ölüp ölüp yere düşecekler. Sen yine de rutin temizliğini yap.

prole

ense damlası 2 hafta net koruyor ama başka yere pire yumurtası bulaşmışsa onlar için sirkeli suyla silmek lazım evi yatağınıda 90 derecede yıkatın önlem için, bazı durumlarda ense damlasını tekrarlıyorlar pire geçmeyince kontrol edin arada piresi kalmış mı ilerleyen zamanlarda

eja

"Vet.de yaptırdığım iğne ve ense damlası yeterli olur mu" kedi için yeterli olur. pireler 1-2 gün içinde ölür.
"Pire tarağı satın alayım mı?" hayır.
"Evi temizlemeli miyim?" evet. tek bir pire bile kalsa evi sarabilir.
"Kedinin yattığı yatağı, çarşafı falan yıkayayım mı?" evet.
"insana geçmezmiş neyse ki" bu bilgiyi veterinerden aldıysanız veterineri değiştirin. pire insana da geçer.

pirelenmiş olma ihtimaliniz var. özellikle bacaklarınızı ve ayak bileklerinizi kontrol edin. pireler çorap, iç çamaşırı gibi yerleri sever. pire ısırığı toplu iğne başı kadar pembe-kırmızı noktacıklar şeklinde görülür.

gnosis

Parazit ilaçları zehirdir ve kan içen pireler ölür. Bu nedenle ölü pire bulmanız normal. Kedi için dozu düşük verilir, kedi ölmez, ama zehirlenir aslında.

İlacın etkisi 2-3 gün içinde kendini belli eder.

alfired

İnsana geçmez derken, evde kedi varken pireler kedinin üzerinde konakladığı şekliyle insanın üzerinde konaklamazlar. Ama evi pireler sarabilir, o zaman evin her yerinde pire olur, özellikle ayak bileklerini ısırırlar. Evi komple ilaçlamanız gerekir. (Şu an anlattığınız durum bu değil)

pispinti
1

mobil görünümden çık